Trenutno se predvaja:
Maribor 2
7. marec 2019 ob 15:03 Maribor Novice

Dotrajana Tkalka znova v prodajo

Mariborski župan Saša Arsenovič je ob robu današnje novinarske konference pred ponedeljkovo redno sejo mariborskih svetnikov, napovedal prodajo Tkalke. V dotrajani stavbi je sedež Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, v njej pa dela tudi 20 podjetij, društev in posameznikov, ki se ukvarjajo s socialnim podjetništvom. Postopke za prodajo bodo sprožili do konca leta, vsaj nekaterim najemnikom pa bodo do konca maja, ko se iztečejo najemne pogodbe, zagotovili nadomestne prostore.

Saša Arsenovič poudarja, da je Tkalka dotrajana, ker mestna občina nima denarja za obnovo pa bo do konca leta začela postopek prodaje stavbe v občinski lasti. Najemnih pogodb, ki iztečejo konec maja ne bodo podaljšali, z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje pa se že dogovarjajo o selitvi na novo lokacijo v centru mesta. Današnja izjava župana pa je presenetila predvsem predstavnike socialnih podjetij, med drugim tudi direktorico Fundacije Prizma Dušanko Lužar Šajt, ki z občinsko pomočjo pelje z evropskim denarjem podprte projekte. Kot pravi si želijo, da bi s skupnimi močmi in v najkrajšem možnem času našli prostorsko rešitev.

Medtem ko še ni povsem jasno, ali bodo na občini poskrbeli za selitev vseh deležnikov v Tkalki pa je Arsenovič izpostavil, da bo Zadruga Dobrina začasno ostala na sedanji lokaciji, alternativno, morda bližnje tržnici, pa bodo poiskali skupaj.

Dejan Rat

Nazaj na vrh