Koroška cesta Foto: MMC RTV SLO
Koroška cesta Foto: MMC RTV SLO

Mariborska občina je na svoji spletni strani objavila javni razpis za izbiro izvajalca gradnje za ureditev Koroške ceste z Glavnim trgom. Prijave zbirajo do 10. maja do 9-ih zjutraj, na mariborskem županstvu pa upajo, da bodo lahko prvo faze obnove začeli v poletnih mesecih, po koncu Festivala Lent.

4,8 milijona evrov vredna večfazna gradnja Koroške ceste z Glavnim trgom je eden od projektov trajnostne mobilnosti, ki ga z 2,1 milijona evrov sofinancira Evropska unija iz kohezijskega sklada. Prijave na občini sprejemajo do 10. maja zjutraj, mariborski podžupan za komunalo, promet in šport Samo Peter Medved pa upa, da ne bo pritožb. Računa namreč, da bi obnovo Koroške ceste začeli takoj po Festivalu Lent, dela, med drugim bi zamenjali vse komunalne vode, naj bi potekala do septembra, v tem času pa bo promet preusmerjen na Lent.

Na županstvu še dodajajo, da želijo vse tri faze obnove, vključno z ureditvijo pločnikov in Glavnim trgom, končati še letos. Koroška cesta naj bi sicer tudi po obnovi ostala odprta za promet, pri Starem mostu in na križišču s Strossmayerjevo ulico pa bosta dva potopna valja, ki bosta zagotavljala občasne zapore ulice ob prireditvah. S prenovo dotrajane infrastrukture bodo zagotovili privlačnejši videz dela mestnega jedra, cilj pa je tudi sprememba potovalnih navad.