Trenutno se predvaja:
Maribor 7
13. avgust 2018 ob 13:11 Maribor Novice

Izteka se rok za oddajo vloge za bivanje v študentskih domovih!

Tisti, ki bodo rok zamudili, eno leto ne bodo mogli znova zaprositi za subvencionirano bivanje.
Foto: Vesna Martinec, Radio Maribor

Poudarki

  • Pri razpisu je novost: tisti, ki prehajajo s prve na drugo bolonjsko stopnjo študija oz. v absolventski staž, morajo oddati vlogo za podaljšanje bivanja in ne vloge za nov sprejem, kot je bilo to treba storiti v preteklih letih.

16. avgusta se izteče rok za oddajo vloge za bivanje oz. podaljšanje bivanja v študentskih domovih. Tisti, ki bodo rok zamudili, eno leto ne bodo mogli znova zaprositi za subvencionirano bivanje.

Vlogo za sprejem oz. podaljšanje bivanja je mogoče oddati prek portala EVŠ z digitalnim potrdilom ali uporabniškim imenom. Slednji morajo elektronsko vlogo tudi natisniti in jo posredovati študentskim domovom. Priložiti pa morajo tudi druga opcijska dokazila, s kateri si lahko zvišajo število sprejemnih točk. Te pa so odvisne predvsem od oddaljenosti in bruto dohodkih na družinskega člana.

Pri vsem skupaj pa je najpomembneje, da prijavitelji izpolnjujejo osnovne pogoje, ti so: status študenta, prositelj ne sme biti vpisan v evidenco brezposelnih ali biti v delovnem razmerju, oddaljenost stalnega bivališča pa od študentskih domov ne sme biti manj kot 25 kilometrov.

Mariborski študentski domovi so med najbolj urejenimi v Sloveniji

Sicer pa so še posebej mariborski študentski domovi v zadnjih letih doživeli preporod. Med večjimi pridobitvami je zagotovo nedavna prenova doma 7, v prihodnjih letih pa načrtujejo še prenovo študentskega naselja v Tyrševi ulici.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh