Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Mariborski svetniki so včeraj potrdili poslovno finančni načrt Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor. Letos naj bi sklad končal z več kot 300 tisoč evrov primanjkljaja, pozitivno pa je, da naj bi že jutri objavili razpis za izvajalca del za energetsko obnovo neprofitnih stanovanj v Engelsovi ulici.

Kot nam je povedala direktorica Medobčinskega stanovanjskega sklada Tanja Vindiš Furman, čakajo le še na današnjo potrditev finančnega načrta od svetnikov občine Miklavž na Dravskem polju in postopki za najpomembnejšo letošnjo investicijo bodo stekli.
Za sofinanciranje 1,4 milijona evrov vrednega projekta želijo pridobiti tudi 510 tisoč evrov evropskega denarja. Preostanek bo zagotovil sklad, če en bo zapletov pri razpisih pa je realizacija predvidena še letos.

Kot dodaja Vindiš Furmanova, skupaj z mariborsko občino preučujejo smotrnost obnove stavbe na Šentiljski cesti, v najkrajšem možnem času pa naj bi zvišali tudi tržne najemnine. O predlogu bo na naslednji seji odločal nadzorni svet sklada, potem mora ob mariborskih svetnikih soglasje dati vsaj še ena občina soustanoviteljica.