Trenutno se predvaja:
Maribor 0
21. marec 2018 ob 14:39 Hoče Novice

Magna v Hočah je pred pomembnim mejnikom

Gradnja Magnine lakirnice v Hočah poteka hitreje od predvidenih rokov.
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Poudarki

  • David Adam: "Danes je za nas pomemben dan. Gradbeno podjetje Pomgrad bo predalo halo našemu dobavitelju opreme, podjetju Dürr. Od danes bodo tako že lahko nameščali opremo lakirnice."

Izvajalec gradbenih del Pomgrad bo že danes, tri tedne pred predvidenim datumom, predal del novo izgrajenih prostorov naslednjemu izvajalcu, Magninemu dobavitelju proizvodne opreme, podjetju Dürr.

Večji del od 35 tisoč kvadratnih metrov novih Magninih proizvodnih prostorov v Hočah je praktično končan. Pomgradovi delavci opravljajo namreč še zadnja čistilna dela, dogovorjena v pogodbah. Dela bo nadaljevalo nemško podjetje Dürr, ki bo poskrbelo za montažo proizvodnih linij. Vodja novega Magninega obrata David Adam ob tem poudarja: "Danes je za nas pomemben mejnik. Gradbeno podjetje Pomgrad bo predalo halo našemu dobavitelju opreme, podjetju Dürr. Od danes bodo tako že lahko nameščali opremo lakirnice."

V lakirnici v Hočah bodo lahko na uro lakirali 20 avtomobilskih karoserij, te pa bodo tja s tovornjaki dovažali iz Gradca.

Zanimanje za delo v Magni je veliko

Glavni kadrovnik Magne Nukleus Borut Zorman dodaja, da so na razpisana delovna mesta dobili veliko kakovostnih prijav. Prvih 40 delavcev se že uvaja v Gradcu, druga skupina pa bo uvajanje začela v juniju.

Ob tem v avtomobilskem gigantu še poudarjajo, da navedbe nekaterih slovenskih politikov, da naj bi delavce iskali v državah bivše Jugoslavije, ne držijo. Zorman ob tem še pojasnjuje: "Trenutno dobimo dovolj prijav na razpisih in zato ni potrebe, da bi iskali delovno silo v tujini."

Skoraj vsi že zaposleni in tisti, ki se prijavljajo na razpise, prihajajo namreč s Štajerske.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh