Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Večji del od 35 tisoč kvadratnih metrov novih Magninih proizvodnih prostorov v Hočah je praktično končan. Pomgradovi delavci opravljajo namreč še zadnja čistilna dela, dogovorjena v pogodbah. Dela bo nadaljevalo nemško podjetje Dürr, ki bo poskrbelo za montažo proizvodnih linij. Vodja novega Magninega obrata David Adam ob tem poudarja: "Danes je za nas pomemben mejnik. Gradbeno podjetje Pomgrad bo predalo halo našemu dobavitelju opreme, podjetju Dürr. Od danes bodo tako že lahko nameščali opremo lakirnice."

V lakirnici v Hočah bodo lahko na uro lakirali 20 avtomobilskih karoserij, te pa bodo tja s tovornjaki dovažali iz Gradca.

Zanimanje za delo v Magni je veliko

Glavni kadrovnik Magne Nukleus Borut Zorman dodaja, da so na razpisana delovna mesta dobili veliko kakovostnih prijav. Prvih 40 delavcev se že uvaja v Gradcu, druga skupina pa bo uvajanje začela v juniju.

Ob tem v avtomobilskem gigantu še poudarjajo, da navedbe nekaterih slovenskih politikov, da naj bi delavce iskali v državah bivše Jugoslavije, ne držijo. Zorman ob tem še pojasnjuje: "Trenutno dobimo dovolj prijav na razpisih in zato ni potrebe, da bi iskali delovno silo v tujini."

Skoraj vsi že zaposleni in tisti, ki se prijavljajo na razpise, prihajajo namreč s Štajerske.