Trenutno se predvaja:
Maribor 11
22. maj 2020 ob 11:59 Slovenska Bistrica Novice

Med epidemijo v Sl. Bistrici 440 novih brezposelnih

Med njimi je največ gostinskih in turističnih delavcev
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Marjeta Kovač iz mariborske izpostave Zavoda za zaposlovanje nam je potrdila, da se je število tistih, ki so zaradi epidemije novega koronavirusa ostali brez dela, močno povečalo tudi v Slovenski Bistrici: "Od 13. marca smo zabeležili 440 prijav brezposelnih oseb, ki so ostale brez dela predvsem zaradi epidemije koronavirusa."

Med temi osebami je bilo največ gostinskih in turističnih delavcev. "Tudi iz dejavnosti osebnih storitev, kot so kuharji, natakarji, frizerji, kozmetiki, tudi druge storitve, kot so svetovanja, predvsem pa ni bilo nobenih odpuščanj iz avtomobilske industrije in sploh ne v gradbeništvu," še dodaja Kovačeva.

Zdaj pa se že kažejo spodbudnejši rezultati, saj zaposlovalci te delavce spet iščejo. "Delodajalci zdaj predvsem spet zaposlujejo osebe v gostinstvu, predvsem za krajši delovni čas, da se prilagodijo svojim potrebam, pri tem pa velja omeniti, da jih ne iščejo samo iz evidence Zavoda za zaposlovanje, tudi tiste, ki so na trgu dela."

Največ potreb ponovnega zaposlovanja pa se kaže v sosednji Avstriji, od koder je bilo zaznati precejšnji delež oseb, ki so se zaradi izgube dela po zaprtju meja prijavile na Zavod za zaposlovanje.

Natalija Sinkovič

Nazaj na vrh