Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je z mariborskim županom Sašo Arsenovičem za promet danes odprla 9-milijonsko naložbo v podvoz na Ljubljanski ulici. Gradnja je trajala od lanskega avgusta, gre pa za eno večjih državnih naložb v prometno infrastrukturo v Mariboru.

Skozi podvoz v Ljubljanski ulici v Mariboru so danes dopoldne zapeljala prva vozila. Gradnja je trajala od lanskega avgusta, gre pa za eno večjih državnih naložb v prometno infrastrukturo v Mariboru. Dela v okolici podvoza sicer še izvajajo, končana naj bi bila do maja prihodnje leto. Ob odprtju pa so si najbolj oddahnili vozniki. Voznica, ki je med prvimi zapeljala skozi podvoz, je povedala, da ji ponovno odprtje pomeni ogromno, saj je bila zdaj njena pot zaradi zaprte Ljubljanske ulice, občutno daljša.

Prvi avtomobil skozi nov podvoz

Dela še niso končana v celoti

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Dela v okolici podvoza sicer še izvajajo, končana naj bi bila do maja prihodnje leto. Projekt so v začetku pestile težave zaradi projektantske napake, predvidenega je bilo premalo armiranega betona, vendar za državo ostaja znotraj finančnih okvirov. Kljub temu ministrica Alenka Bratušek pojasnjuje, da bo potreben aneks za podaljšanje roka za končanje del.

Po sprostitvi cestnega prometa se čez nekaj dni obetajo še spremembe pri železniškem. Nova perona postajališča Maribor Tabor bosta predana v uporabo prihodnji teden. Takrat bosta tudi ukinjena začasni nivojski prehod in peron.

Kaj bo z vinjetami na hitri cesti H2?

Ob današnjem odprtju podvoza je ministrica napovedala tudi, da bo najbrž še ta teden na vlado vložila predlog za izvzetje hitre ceste H2 iz vinjetnega sistema.