Foto:
Foto:

Na območju občin Slovenska Bistrica in Poljčane socialnovarstveno storitev »pomoč na domu« izvaja Dom dr. Jožeta Potrča. Svet zavoda je na svoji seji 28. februarja izglasoval sklep o povišanju cene. Trenutna ekonomska cena je 16,40 EUR, predlagana pa 18,70 EUR, uporabniki bodo odslej plačevali 6 evrov in 5 centov na uro, ob nedeljah, praznikih in v nočnih urah pa bo storitev nekoliko dražja.

»Obe občini sta doslej sofinancirali okoli 68 %. Občina Poljčane je spremembo cene že potrdila. Določili so, da se cena za uporabnika prav tako zviša, občina pa bo plačevala evro več kot doslej,« pojasnjuje direktorica Doma dr. Jožeta Potrča

Število uporabnikov »pomoči na domu« se je na območju Slovenske Bistrice in Poljčan od leta 2013, ko so jih imeli 47, povečalo na okoli 80, potrebe pa so vse večje: »Lani smo imeli v enem obdobju celo čakalne vrste, saj preprosto nismo mogli zadovoljiti vseh potreb. Trenutno čakalnih vrst ni. Nekateri posamezniki pa pridejo tudi v dom, ko potrebujejo več pomoči, kot 20 ur na teden, kolikor jim jo lahko zagotovimo,« še pojasnjuje Soršakova in dodaja, da bodo novo ceno začeli uporabljati s 1. junijem.