Trenutno se predvaja:
Maribor 17
4. oktober 2019 ob 10:15 Novice

Projekt stoletja za občino Poljčane končan

Projekt obvoznice, nadvoza in podvoza ter obnove železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici popolnoma spreminja izgled Poljčan in močno skrajšuje vožnjo med Poljčanami in Slovensko Bistrico
Cesto-železniški prehod v Križnem vrhu Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Cesto-železniški prehod v Križnem vrhu Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan


Projekt stoletja za občino Poljčane, ki popolnoma spreminja izgled Poljčan in močno skrajšuje vožnjo med Poljčanami in Slovensko Bistrico, je končan, čaka le še na uradno odprtje.

Še ta mesec bodo v Poljčanah uradno predali namenu zelo zahteven projekt, ki med drugim vključuje novo brežniško obvoznico ter posodobljeni železniški postaji na Črešnjevcu in v Poljčanah, kjer je ukinjen nivojski prehod čez železniško progo, nadomeščata ga podvoz in podhod za dostop potnikov na peron železniške postaje. Župan občine Poljčane Stanislav Kovačič ugotavlja, da gre za projekt stoletja: "Gre za izjemno zahteven in obsežen projekt, lani je bil celo največji gradbeni projekt v državi. Škoda le, da nismo uspeli v okviru tega projekta urediti tudi nadvoza čez železniško progo pri Križnem vrhu."
S povečanjem zmogljivosti in prepustnosti proge se bodo povečale tudi hitrosti vlakov. Močno se skrajšuje tudi vožnja z avtomobili po regionalni cesti Slovenska Bistrica – Poljčane.
Projekt je vreden slabih 52 milijonov evrov in ga je skoraj v celoti financirala država, evropskih sredstev je bilo 18,4 milijona evrov.

Natalija Sinkovič

Nazaj na vrh