Trenutno se predvaja:
Maribor 0
4. december 2018 ob 15:33 Maribor Novice

Prvi del Streliške ceste je obnovljen

Cesta
Foto: Reuters

Konec preteklega tedna so se končala dela na prvem odseku Streliške ceste, daljši in še bolj dotrajan odsek pa naj bi obnovili v prihodnjem letu. Dela potekajo tudi na Kardeljevi cesti, ki jo ožijo in preurejajo.

Mesec dni so trajala dela na prvem odseku obnove potrebne Streliške ceste. V tej fazi so uredili pločnik, javno razsvetljavo in cestišče v vrednosti 164 tisoč evrov, od tega je država prispevala dobrih 100 tisočakov. Razpis za drugo fazo obnove pa naj bi bil izdan takoj po sprejetju mestnega proračuna za leto 2019. Kot pojasnjuje Aleš Klinc iz Sektorja za komunalo in promet, bodo dela v tej fazi obsežnejša. Obnavljala se bo namreč kanalizacija, prometna razsvetljava in cestišče. Vrednost obnove naj bi bila približno milijon in pol evrov.

Počasi pa se končuje tudi obnova Kardeljeve ceste, ki ne bo več štiripasovnica. Dela se počasi končujejo, na cesti pa bodo vzpostavljene tudi ovire, namenjene predvsem umirjanju prometa. Na novo bodo uredili tudi približno 45 parkirnih mest.

Sicer pa uradna analiza prometa ni bila narejena. Zanašajo se na podatke štetja prometa. Projekt bo občinski proračun olajšal za 185 tisoč evrov.

Še to: od 5. pa do 14. decembra bo Kardeljeva za ves promet zaprta na odseku od Knafelčeve do Borštnikove ulice.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh