Trenutno se predvaja:
Maribor 14
14. maj 2019 ob 09:08 Oplotnica Novice

Rekonstrukcija in prizidava mrliške vežice v Čadramu še letos

Občina Oplotnica je objavila javni razpis za izvedbo dobrih 200 000 evrov vredne investicije - rekonstrukcije in prizidave mrliške vežice v Čadramu

Občina Oplotnica bo letos obnovila dotrajano brv čez Oplotniščico v trškem središču, saj je ta dotrajana in dokaj nevarna. V izdelavi so projekti, ko bo projektna dokumentacija potrjena, bodo izbrali izvajalca in to še letos uredili. Ena izmed letošnjih največjih investicij občine pa je rekonstrukcija in prizidava poslovilne vežice na pokopališču v Čadramu. Župan občine Oplotnica Matjaž Ortar: "Investicija je vredna več kot 200 000 evrov, smisel investicije pa je na pokopališču zagotoviti prostor za poslovilni obred, da ljudem ne bo več treba na obred v cerkev in nazaj."

Na prejšnjem razpisu občina ni dobila ustreznega izvajalca, saj je bila najcenejša ponudba višja od predvidenih proračunskih sredstev. S prerazporeditvijo sredstev pa so zagotovili dodatnih 15 000 evrov in razpis ponovili. Upajo, da bodo s to vsoto dobili izvajalca, ki bo rekonstrukcijo in prizidavo mrliške vežice v Čadramu končal do konca novembra letos.

Natalija Sinkovič

Nazaj na vrh