Trenutno se predvaja:
Maribor 21
20. september 2018 ob 10:04 Maribor Novice

ŠC Pohorje v stečaju nima več premoženja na Mariborskem Pohorju

Projekt Šolar na smuči
Projekt Šolar na smuči Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Tudi na šesti dražbi premoženja Športnega centra Pohorje žičniške naprave na Arehu niso dobile lastnika. Uspešna pa je bila prodaja preostalih premoženjskih enot stečajne mase na Mariborskem Pohorju.

Za skupno vrednost približno 200 tisoč evrov je stečajnemu upravitelju na dražbi uspelo prodati še preostalo lastnino na Mariborskem Pohorju. Zasebno podjetje je kupilo manjšo montažno hišico pri nogometnem igrišču, Marprom pa je kupil črpališče Arena s pripadajočimi zemljišči in nekaj povezovalnih parcel na smučiščih.

Sicer pa v stečajni masi še vedno ostajajo žičniške naprave na Areškem Pohorju, ki tudi tokrat po ceni tri milijone in pol niso pritegnile dražitelja. Zanimanja za naprave naj bi bilo veliko, vsi pa čakajo na primernejšo ceno, saj so nekatere naprave v izredno slabem stanju.

Še vedno pa ni znano, kako se bo odvila prodaja pohorske vzpenjače. Zadnja cenitev je namreč ceno naprave iz že ponujenih dobrih 7 dvignila na 17 milijonov evrov. Cenitev sicer še ni končna, saj se čaka na poročila še dveh cenilcev. Mariborska občina dviga cene ne komentira.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh