Trenutno se predvaja:
Maribor 6
2. april 2019 ob 20:11 Maribor Novice

Sprejem za Ilko Štuhec

Nekaj sto navijačev je na Trgu Leona Štuklja pozdravilo slovensko šampionko in dvakratno smukaško prvakinjo sveta Ilko Štuhec. Na slavnostnem sprejemu je 28-letna Mariborčanka ob številnih željah po čimprejšnjem okrevanju prejela tudi ček za 5 tisoč evrov, ki ji ga je v občinskem imenu predal mariborski župan Saša Arsenovič.

Najbolj zvestih navijači so najboljši slovenski smučarki ob čestitkah zaželeli predvsem čimprejšnje okrevanje, Ilka pa se jim je zahvalila za podporo. Ob zmagah in mukotrpnem vrnitvah po poškodbah. Ob tem je še pojasnila, da rehabilitacija teče brez zapletov, ime novega trenerja pa še zmeraj ostaja neznanka.

Smukaški kraljici so za vse uspehe iskreno čestitali tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predstavnik Smučarske zveze Slovenije Iztok Klančnik, predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada in predsednik ASK Branik Gregor Lednik.

Sprejem najboljše slovenske smukačice so organizatorji izkoristili tudi za javno podelitev priznanj najboljšim trem šolam za športne uspehe za leto 2018, slavili pa so učenci osnovne šole Tabor I. pred vrstniki iz Ludvika Pliberška in Rada Robiča iz Limbuša.

Dejan Rat

Nazaj na vrh