Foto:
Foto:

Začetki Srednje šole Slovenska Bistrica segajo v šolsko leto 1999/2000, ko je bilo vpisanih 120 dijakov. Do danes pa se jih je zvrstilo že 3300. Začeli so z dvema izobraževalnima programoma, danes jih imajo že pet, ravnateljica Iva Pučnik Ozimič: "Začeli smo s programoma ekonomski tehnik in trgovec. Ko je šolanje končala prva generacija trgovcev so pridobili še program ekonomski tehnik poklicno tehnični program in leto kasneje program splošne gimnazije. pred tremi leti pa še ob podpori skupine Impol in lokalne skupnosti program metalurški tehnik."

Najtežji so bili začetki, ko šola še ni imela svojih prostorov, danes se ponaša z razkošno in funkcionalno zgradbo, v katero so se vselili že šest let od ustanovitve. Ravnateljica poudarja tudi odlične dosežke dijakov na državnih tekmovanjih in izredno visoko prehodnost, saj le redko kdo ponavlja ali ne uspe končati šolanja.

Seveda pa tudi v prihodnje načrtujejo smelo - o posodobitvah programov in uvedbi novih, morda tudi višješolskih programov metalurgije in mehatronike.