Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Srednji bazen v kopališču Pristan, ki je zaprt že od januarja leta 2014, naj bi odprli 21. septembra, kaj kmalu pa bo moralo mariborsko občinsko vodstvo poiskati denar za dodatne investicije. V sedanji, nekaj več kot 900 tisoč evrov vreden projekt so namreč vključena le gradbena dela in bazenska tehnika in tehnologija, dodatno pa bodo morali ob energetski sanaciji posodobiti garderobne prostore in urediti prezračevanje. Vrednost omenjenih del in časovnica še nista znana, kot vse kaže, pa bo Maribor jeseni bogatejši za na pol obnovljen športni objekt, ki ga je odobrilo prejšnje občinsko vodstvo.

Obnova srednjega bazena v Pristanu bi se morala končati lani decembra, potem marca, zdaj pa naj bi se odprtje od začetka septembra pomaknilo proti koncu omenjenega meseca. A časovni zamiki niso največja težava. V manj kot milijon evrov vredno obnovo bazenske školjke in bazenske tehnike ni bila vključena prenova pomembnih dotrajanih delov kopališča, dodaja mariborski podžupan za komunalo, promet in šport Samo Peter Medved.
»Mesec za mescem doživljam neprijetna presenečenja. Vedno nekaj zmanjka. Ali zamaka streha, strop ni v redu, niso bile naročene garderobe, klimatizacija in prezračevanje ni zagotovljeno, prav tako ni bila vključena energetska sanacija. Zato smo se odločili, da gremo v celotno energetsko sanacijo Pristana«.

Na občini želijo Pristan rešiti celovito, uganka pa je tudi vrednost dodatnih del.
»O znesku še ne bi govoril, ker so informacije takšne in drugačne. Gre za precej visoke številke. Glede na to, kar je bilo pred leti predstavljeno mestnim svetnikov o višini investicije, zdaj to močno narašča«, še poudarja mariborski podžupan Medved in dodaja, da je v primeru obnove Pristana naletel na slabo in netransparentno pripravljen projekt.