Z gradnjo kolesarske poti na tankovski poti na Ulici Pohorskega odreda in obnovo steze na Ptujski cesti se v Mariboru začenja realizacija projekta ureditve kolesarske infrastrukture med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi. Do prihodnjega avgusta naj bi uredili še tri odseke: na Šentiljski, Partizanski in Limbuški cesti.

Kot poudarja Boštjan Štuhec z občinskega Urada za komunalo bodo dela na Ptujski cesti in »tankovski« poti končana sredi novembra, preostali trije odseki, ki jih bodo začeli izvajati spomladi, pa bodo nadgrajeni do avgusta 2020. Skupno bo urejenih 17 kilometrov kolesarskih stez.

Izvajalec del je mariborsko Podjetje za gradnjo gozdnih cest in hortikulturo PGGH, projekt pa je vreden milijon in 175 tisoč evrov. 750 tisoč evrov bosta podlagi uspešne prijave na mehanizem celostnih teritorialnih naložb zagotovila država in evropski sklad za regionalni razvoj, preostanek pa občinski proračun.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborska občina želi s sklenjeno kolesarsko povezavo med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi zagotoviti varne in uporabne poti tudi za manj vešče kolesarje, obenem pa vplivati tudi na potovalne navade meščanov s ciljem znižati delež individualnega motoriziranega prometa za 4 odstotke.