Trenutno se predvaja:
Maribor 5
24. september 2018 ob 14:25 Maribor Novice

Tomiju Kolarju za umor brezdomca 21 let zapora

Foto: BoBo

Mariborsko okrožno sodišče je danes Tomija Kolarja spoznalo za krivega umora brezdomca novembra 2016 v Mariboru. Izreklo mu je kazen 21 let zapora, njegov zagovornik pa je že napovedal pritožbo.

Umor na grozovit način z olajševalno okoliščino bistveno zmanjšana prištevnost - se je glasila obsodba Tomija Kolarja, ki je novembra 2016 z nožem večkrat zabodel brezdomca Ludvika Pukšiča. Sodišče je Kolarju prisodilo 21 let zapora, kar je 4 leta manj, od zahtev tožilstva.

Pri pravni kvalifikaciji umor na grozovit način je sodišče vztrajalo, ker je bilo na truplu najti veliko število vbodnih ran in vreznin, prav tako je k temu doprineslo mesto poškodb.

Predlagano višino kazni je predsednica senata pojasnila z dejstvom, da razen že omenjene osebnostne motnje ni uspela ugotoviti drugih olajševalnih okoliščin, ob tem pa naj bi dejanje storil na grozovit način, saj naj bi žrtev v času dogodka psihično in fizično trpela.

Kolarjev zagovornik Viktor Osim pa meni, da ni šlo za umor, temveč za uboj, zato napoveduje pritožbo. Če bo pritožbi ugodeno, bi Kolar lahko dobil največ 15 let zapora, kot je najvišja zagrožena kazen za uboj.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh