Trenutno se predvaja:
Maribor 0
5. december 2018 ob 13:37 Maribor Novice

Za nakup Vinaga je prispelo 6 ponudb

Prispelo je 6 ponudb, od tega tri za delni in tri za nakup podjetja v celoti
Vinag Foto: BoBo

Danes dopoldne so odpirali ponudbe za nakup Vinaga v stečaju. Prispelo jih je 6, od tega tri za delni in tri za nakup podjetja v celoti.

V štirih letih in pol so Vinag neuspešno prodajali na že petih dražbah in z dvema zbiranjema ponudb. Tako se je nova možnost za prodajo ponudila danes, saj je, za razliko od zadnje julijske, ko dražiteljev ni bilo, interes nakazalo 6 potencialnih kupcev. Od teh trije za nakup podjetja v celoti; torej staro klet, novo klet in vinogradi; dva za novo klet in vinograde in eden zgolj za staro klet.

Pri odpiranju ponudb je bila tudi ločitvena upnica banka Raiffeisen, ki ima hipoteko na staro klet. Predstavniki banke so se s stečajnim upraviteljem dogovorili, da bodo do ponedeljka sporočili, ali se strinjajo s katero od ponujenih cen ali pa bodo dražitelje pozvali, naj predlagajo višjo odkupnino.

3 ponudbe so po besedah stečajnega upravitelja Simona Prelogarja izredno podobne, vendar krepko nižje od milijona osemsto tisoč evrov, ki jih je na tretji dražbi ponudil, in nikoli plačal ameriški poslovnež slovenskih korenin James Lukežič.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh