Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Z mariborske občine so sporočili, da se je na Javno povabilo za najem javne površine za postavitev in obratovanje drsališča na prostem prijavil en kandidat. V tem tednu bo z njim opravljen pogovor, predvidoma to popoldne pa na občini pričakujejo tudi prijave ponudbe in programov glasbenih producentov za sodelovanje pri pripravi Pravljičnega decembra.

Potem ko je občinski razpis za Pravljični december, ki je predvideval, da bo stroške v celoti nosil zasebni izvajalec, klavrno propadel, sta se programa lotila kar občina in v manjšinskem deležu Zavod za turizem Maribor – Pohorje, obenem pa je občina k sodelovanju pozvala tudi glasbene producente. Dolgoletni producent glasbenega programa na Trgu Leona Štuklja Igor Fekonja je pojasnil, da morajo program in predloge v županov kabinet poslati do popoldneva, sam pa pričakuje, da bodo najboljšega ponudnika izbrati izjemno hitro.

Koliko producentov so z občine nagovorili, ni znano, šele po izbiri najboljšega ponudnika pa bo jasno tudi, kakšen bo decembrski glasbeni program in koliko bo vreden. So pa z občine potrdili, da se bo dogajanje začelo s prižigom praznične razsvetljave, predvidoma 29. novembra. Sočasno bo zaživel tudi program na Trgu Leona Štuklja, načrtovano je tudi odprtje Vilinskega dvora v okviru Vilinskega mesta.

Medtem ko alternativne aktivnosti Pravljičnega decembra tečejo, pa je poteklo povabilo za postavitev in obratovanje drsališča na Trgu svobode. Prijavilo se je le eno podjetje, s katerim bodo na občini, najverjetneje že danes, opravili dodatne razgovore. Neuradno smo izvedeli, da ne gre za podjetje Mopa.
Spomnimo, da z drsališčem občina letos ne namerava imeti stroškov; lani pa ga je podprla z vložkom 102 tisoč evrov.