Trenutno se predvaja:
Maribor 10
13. junij 2019 ob 14:36 Maribor Novice

Za prezaposlitev letaliških delavcev vse manj časa

Državni DRI je danes že končal razpise za prezaposlitev delavcev iz Aerodroma Maribor
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Državni DRI je danes že končal razpise za prezaposlitev delavcev iz Aerodroma Maribor. Delavci so tako že oddali prošnje za delo, a pogajanje z novim delodajalcem se še nadaljujejo in naj bi bila končana prihodnji teden. Na letališču je sicer zdaj zaposlenih 27 delavcev, novo zaposlitev pa bi dobili vsi, razen nekaj režijskih delavcev.

Preden DRI odda vlogo za pridobitev licence za upravljalne letalske dejavnosti, mora zaposliti delavce, ki imajo vse zahtevane certifikate. Zaradi tega, ker je treba vso dokumentacijo urediti še pred 15 julijem, ko trenutnemu najemniku poteče odpovedni rok, pa se državi vse bolj mudi. Tako je zdaj v polnem teku pogajanje z delavci. Državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler ob tem poudarja, da se pogajajo o enakih pogojih, kot so jih imeli zaposleni pri zdajšnjem delodajalcu. Na to pa predstavnik zaposlenih Tone Bračko odgovarja, da bodo sprejeli najboljšo ponudbo.

Tudi v primeru, da bi se letališče 15. julija zaprlo pa Nina Mauhler pravi, da delavci ne bodo ostali brez zaposlitev, saj bodo naredili vse, da bi ga v najkrajšem možnem času lahko ponovno odprli.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh