Trenutno se predvaja:
Maribor 15
24. avgust 2019 ob 10:05 Rače Fram Novice

Železniški podvoz v občini Rače Fram je še daleč od začetka gradnje

Železniški podvoz v občini Rače Fram bi izredno razbremenil tamkajšnji promet. Zato si občina že nekaj časa prizadeva, da bi projekt stekel. Trenutno se ukvarjajo s projektno zasnovo, a se je takoj nekoliko zapletlo
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Železniški podvoz v občini Rače Fram bi izredno razbremenil tamkajšnji promet. Zato si občina že nekaj časa prizadeva, da bi projekt stekel. Trenutno se ukvarjajo s projektno zasnovo, a se je takoj nekoliko zapletlo.

Potem ko se na prvi razpis za izdelavo idejne zasnove za železniški podvoz ni prijavil nihče, se je na drugega, le en izvajalec, ki pa je postavil precej visoko ceno. Zato občina še išče najprimernejši način financiranja in bo izvedla tudi rebalans proračuna. To bodo predvidoma naredili na septembrski seji.

Kot dodaja, gre za širši projekt, poleg podvoza pa želijo urediti še bližnje ceste. A se bojijo, da bi lahko morebitno poslabšanje gospodarskega stanja v državi vplivalo tudi na državno financiranje tega projekta.

Sicer pa to ni edini večji projekt v tej občini. Trenutno v občini Rače Fram širijo tudi vrtec, že nekaj časa pa čakajo tudi na dokumentacijo za začetek gradnje čistilne naprave.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh