RTV Slovenija se že desetletja dejavno vključuje v projekte, ki jih zasnuje in koordinira Evropska radiotelevizijska zveza (EBU – European Broadcasting Union). Tako je v preteklosti pa tudi sedaj nastalo veliko oddaj, pri katerih je v produkcijo in predvajanje vključen tudi slovenski javni medijski servis. Zadnje desetletje pa je RTV Slovenija zelo dejavna tudi pri kandidiranju in pridobivanju sredstev iz različnih evropskih razpisov. Uspešni smo bili s kandidaturami za radijske, televizijske in multimedijske vsebine, na nacionalni in regionalni ravni ustvarjanja programskih vsebin, velikokrat pa je javni medijski servis partner večje skupine ustanov oziroma organizacij, ki za finančna sredstva iz evropskih skladov kandidirajo skupaj.


EU PROJEKTI


EBU PROJEKTI

Izzivalci
EBU serija predstavlja dokumentarne filme za otroke in mlade. Izzivalci so mladi med 10. in 12. letom, ki so si zadali določen izziv. Zelo dobro vedo, kaj jih zanima in v čem so dobri, zato so tudi njihovi cilji natančno zastavljeni.
City folk
City Folk je 25-minutna dokumentarno-magazinska oddaja o multikulturnem urbanem življenju. Serija nastaja v okviru EBU.
EBU Folk Festival
Platforma, kjer se predstavljajo glasbeniki raznolikih glasbenih zvrsti v evropski ljudski glasbi. S tem se ohranja edinstvena tradicija lokalnih in regionalnih korenin, hkrati pa se odpira vrata najnovejšim glasbenim trendom.
EBU Jazz Competition
Euroradio jazz tekmovanje je namenjeno promociji mladih jazzovskih glasbenikov prek oddaj članic EBU. Mladi umetniki imajo tako priložnost biti slišani širokemu občinstvu radijskih poslušalcev in ljubiteljev jazza do katerih sicer ne bi imeli dostopa.
EBU Rojstni dan umetnosti
EBU Rojstni dan umetnosti je tradicionalen mednaroden radijski dogodek EBU – Evropske radiotelevizijske zveze.
Hej DJ?
To ni radijska oddaja, ni glasbeni dogodek, ne bitka talentov in ne žur. Ampak mi hočemo, da bi bil – hud žur pred mikrofonom! In tekma didžejev in feni in top muzika in tudi radijska oddaja. In ful zgodb, zgodb na Snapchatu in takih zgodb, pač, ker bo dogajalo.