RTV Slovenija je programsko shemo prilagodila ekstremnim vremenskim razmeram, ki so v zadnjem dnevu in urah prizadeli dobršen del države. Na naših radijskih in televizijskih programih ter na spletnem portalu rtvslo.si vas nenehno obveščamo o aktualnem stanju v državi, posledicah poplav ter tudi napotkih in obvestilih pristojnih za reševanje in saniranje nastalih razmer.

Ponoči in podnevi so na terenu naše novinarske ekipe in dopisniki, ki težavne razmere spremljajo v živo in se z izjemnimi napori poskušajo prebiti tudi v najbolj prizadeta in odrezana območja. Zagotovljeni so prenosi vseh pomembnejših novinarskih konferenc pristojnih služb. Oddaje ob izrednih vremenskih razmerah so na voljo tudi s tolmačem in podnapisi.

Na prvem programu Televizije Slovenija (TV SLO 1) javnost o razmerah v državi redno obveščamo v izrednih in podaljšanih informativnih oddajah (ob 10.00, 13.00, 16.55, 18.55) ter podaljšani večerni informativni oddaji Odmevi plus. Spored TV SLO je dostopen na povezavi TUKAJ, zaradi fleksibilnosti programa pa nekatere spremembe programa redno objavljamo v pasici na vrhu malih zaslon. Prenosi vseh večjih novinarskih konferenc so zagotovljeni enem od treh programov (TV SLO 1, TV SLO 2 ali TV SLO 3).

Na Televiziji Slovenija smo informativne oddaje in novinarske konference v zvezi z izrednimi vremenskimi razmerami opremili tudi s tolmačem v slovenski znakovni jezik. Oddaje s tolmačem predvajamo sočasno na TV SLO 3, v ponovitvi in z zamikom pa jih lahko najdete tudi na portalu 365.rtvslo.si. Nekatere oddaje o izrednih vremenskih razmerah bomo opremili s podnapisi za gluhe in naglušne s pomočjo avtomatskega razpoznavanja. Podnapisi so dostopni na Teletekstu: stran 771 za TV SLO 1 in TV SLO 3. Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Aktualnim razmeram se je prilagodila programska shema programov Radia Slovenija. Na terenu so novinarske ekipe, aktivirana je radijska dopisniška mreža. Na prvem programu Radia Slovenija – Prvi in na Valu 202 so podaljšali redne informativne oddaje in dodali izredne, tudi v nočnem času so bila na vseh programih aktualna poročila, novinarji in voditelji so poskrbeli, da so vse aktualne informacije dosegle poslušalce. Prilagojen program bo tudi danes in v prihodnjih dneh, s terenskimi studii po Sloveniji pa bodo novinarji Radia Slovenija zagotovili aktualno informiranje o dogajanju, povezanem s poplavami, prenašali varnostne napotke pristojnih služb ter informirali o vremenskih razmerah in napovedih.

Za obsežno obveščanje javnosti skrbijo tudi novinarji Multimedijskega centra, ki o stanju po državi poročajo v živo, iz minute v minuto na www.rtvslo.si. Na enem mestu so združene vse pomembne informacije in obvestila iz cele države. Nenehno je na voljo tudi aktualna vremenska napoved in radarska slika, ki jo najdete na povezavi TUKAJ. Prosimo vas tudi, da fotografije ali posnetek dogajanja v državi posredujete na naslov mmc-ekipa@rtvslo.si.

Ostanite varni in ostanite obveščeni s programi RTV Slovenija in spletnim portalom rtvslo.si.