Skozi slovenski evrovizijski predizbor bo gledalce in poslušalce popeljal voditelji in igralec Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Skozi slovenski evrovizijski predizbor bo gledalce in poslušalce popeljal voditelji in igralec Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Na izboru EMA se bodo predstavili Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, SAN Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič. Ema bo letos v okviru novega festivala DSZG 2016, in sicer 27. februarja, ob 20.00 v studiu 1 Televizije Slovenija. Foto: Jani Ugrin
Na izboru EMA se bodo predstavili Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, SAN Di EGO, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič. Ema bo letos v okviru novega festivala DSZG 2016, in sicer 27. februarja, ob 20.00 v studiu 1 Televizije Slovenija. Foto: Jani Ugrin
Za evrovizijsko vstopnico se bo potegovala 10 izvajalcev, a le en bo maja odpotoval na letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije v Stockholm.
Za evrovizijsko vstopnico se bo potegovala 10 izvajalcev, a le en bo maja odpotoval v Stockholm na letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije.
Nejc Šmit. Foto: Jani Ugrin
Neposredni prenos iz t.i. zelene sobe boste lahko spremljali na www.rtvslo.si/ema2016, gostitelj pa bo Nejc Šmit. Foto: Jani Ugrin

Strokovna žirija bo izbrala dva finalista, občinstvo pa zmagovalca
Na izboru EMA se bo za letošnjo evrovizijsko vozovnico potegovalo 10 izvajalcev v naslednjem vrstnem redu: Anja BašWhat If, Žan SerčičSummer Story, Anja KotarToo Cool, San Di EGOBrez tebe, D BaseSpet živ, ReginaAlive in every way, ManuEllaBlue and Red, RaivenČrno bel, Nuša DerendaTip Top in Sebastijan LukovnjakTales of Tomorrow.

Zmagovalec Eme bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo tričlanska strokovna žirija, na podlagi ocenjevanja, določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bodo gledalci in poslušalci prek telefonskega glasovanja odločili, kdo nas bo predstavljal na Pesmi Evrovizije 2016.

Način glasovanja bo torej enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato v velikem finalu Pesmi Evrovizije osvojila 13. mesto, kar je najvišja uvrstitev Slovenije v zadnjih dvanajstih letih. Enak izbor pa smo imeli tudi lani, ko sta Maraaya po odlični predstavitvi osvojila 14. mesto v velikem evrovizijskem finalu. Izbrani predstavnik RTV Slovenija bo na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2016 nastopil v drugi polovici drugega predizbora, ki bo v četrtek, 12. maja 2016, v Stockholmu na Švedskem.

Šov presenečenj s Klemnom Slakonjo
Skozi slovenski evrovizijski predizbor vas bo popeljal voditelj in igralec Klemen Slakonja, ki pripravlja večer poln presenečenj. V šov programu bodo nastopili Maraaya, lanskoletna predstavnika na Pesmi Evrovizije, in Lina Kuduzović, ki je na otroški različici Pesmi Evrovizije lani osvojila odlično tretje mesto.

Na spletni strani www.rtvslo.si/ema2016 boste poleg neposrednega prenosa prireditve, lahko spremljali tudi prenos iz tako imenovane zelene sobe, v kateri bodo vsi izvajalci in avtorji tekmovalnih pesmi pred in po nastopu. Voditelj prenosa iz zelene sobe bo Nejc Šmit. Urednik izbora je Aleksander Radić, režiser Nejc Levstik, scenografinja pa Greta Godnič.

EMA 2016: Predstavitev vseh pesmi in družbena omrežja
Vse tekmovalne pesmi lahko premierno poslušate na Valu 202, in sicer med 15. in 24. februarjem. Vsak dan predstavljajo po dve pesmi, in sicer po novicah ob 8.30 in po popevkah tedna ob 16.45. Prvi program Radia Slovenija bo med 22. in 26. februarjem ob 8.30, v terminu oddaje Dobro jutro z Anjo, vsak dan predvajal po dve skladbi. Na Radiu Koper bodo prav tako med 22. in 26. februarjem vsako jutro ob 8.45 predstavili po dve tekmovalni pesmi. Predstavitvam pa se bo pridružil tudi Radio Maribor, in sicer v petek, 26. februarja, med 19.30 in 21.00 v oddaji TOP 17.

Priprave na izbor EMA in na Pesem Evrovizije 2016 lahko spremljate na MMC-jevem portalu EMA 2016, na Facebooku in Twitterju, Instagramu in Youtube kanalu, od srede dalje pa tudi na Snapchatu (EMAEvrovizija). Več o samem izboru Pesem Evrovizije 2016 pa lahko spremljate na uradni spletni strani Eurovision Song Contest.


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija