ALYA, AMAYA (Maja Keuc), BQL, INA SHAI, KATAYA & DUNCAN KAMAKANA, KiNG FOO, LEA SIRK, NIKA ZORJAN, NUŠKA DRAŠČEK, OMAR NABER, RAIVEN, SELL OUT, TIM KORES KORI, TOSCA BEAT, UNITED PANDAZ & ARSELLO feat. ALEX VOLASKO, ZALA - to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na izboru EMA 2017. Foto: RTV Slovenija
ALYA, AMAYA (Maja Keuc), BQL, INA SHAI, KATAYA & DUNCAN KAMAKANA, KiNG FOO, LEA SIRK, NIKA ZORJAN, NUŠKA DRAŠČEK, OMAR NABER, RAIVEN, SELL OUT, TIM KORES KORI, TOSCA BEAT, UNITED PANDAZ & ARSELLO feat. ALEX VOLASKO, ZALA - to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na izboru EMA 2017. Foto: RTV Slovenija

- to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na izboru EMA 2017.

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali pevka, avtorica glasbe in letošnja predstavnica na Pesmi Evrovizije ManuElla, glasbenik, avtor glasbe in glasbeni producent Boštjan Grabnar, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in urednik projekta EMA – Pesem Evrovizije 2017 Aleksander Radić, je med 90 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili v dveh predizborih na prireditvi EMA 2017.


O izboru EMA 2017
Izbor EMA se po sedmih letih ponovno seli na Gospodarsko razstavišče. Vse tri večere si bodo gledalci lahko ogledali tudi v živo: dva predizbora, 17. in 18. februarja 2017, ter finalni večer, 24. februarja 2017. Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017.

Izvajalci, ki bodo nastopili na prvem predizboru (zapisani v abecednem vrstnem redu imen):
- AMAYA (Maja Keuc)
- KiNG FOO
- LEA SIRK
- NIKA ZORJAN
- OMAR NABER
- SELL OUT
- TOSCA BEAT
- ZALA

Izvajalci, ki bodo nastopili na drugem predizboru (zapisani v abecednem vrstnem redu imen):
- ALYA
- BQL
- INA SHAI
- KATAYA & DUNCAN KAMAKANA
- NUŠKA DRAŠČEK
- RAIVEN
- TIM KORES KORI
- UNITED PANDAZ & ARSELLO feat. ALEX VOLASKO


Nov sistem izbora slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije
V vsakem od dveh predizborov se bo predstavilo osem pesmi. Štiri se bodo uvrstile v finalni večer. Dve najboljši po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in dve najboljši po mnenju strokovne žirije.

V finalnem izboru bomo torej slišali osem najboljših.

O zmagovalcu bo odločalo 6 strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

Podrobnejša pravila glede izbora skladbe za sodelovanje na izboru predstavnika/predstavnice/predstavnikov RTV Slovenija na 62. tekmovanju pesem Evrovizije 2017, si lahko preberete tukaj.


Vstopnice za izbor EMA 2017
Komplet vstopnic za vse tri prireditve po promocijskih ceni bo mogoče kupiti v predprodaji, ki bo trajala samo pet dni: od 12. do 16. decembra na spletni strani Gospodarskega razstavišča, spletnem mestu www.mojekarte.si in prodajnih mestih Petrol.


Pesem Evrovizije 2017
Džamala je na 61. tekmovanju za pesem Evrovizije v Stockholmu s pesmijo 1944 prinesla drugo zmago Ukrajini.Glavno mesto Kijev bo tako naslednje leto že drugič gostilo pesem Evrovizije. Prvič se je to zgodilo leta 2005 po zaslugi Ruslane in pesmi Wild Dances.

Prvi polfinalni večer bo 9. maja, drugi 11. maja, veliki finale pa 13. maja 2017.


Novice o izboru EMA in informacije za novinarje
Biografije in visoko resolucijske fotografije izvajalcev so dostopne na tej povezavi.

Dogajanje povezano z izborom EMA 2017 lahko spremljate na uradni spletni strani ter družabnih omrežjih Facebook, Instagram in Snapchat (emaevrovizija).

FOTO: avtorji fotografij so navedeni pod posamezno fotografijo izvajalca