Ema 2019 bo v soboto, 16. februarja, ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija. Foto: arhiv RTV SLO
Ema 2019 bo v soboto, 16. februarja, ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija. Foto: arhiv RTV SLO
Ajda Smrekar vas bo popeljala skozi letošnji izbor EMA. Foto: David Lotrič Banović Foto: David Lotrič Banović
Ajda Smrekar vas bo popeljala skozi letošnji izbor EMA. Foto: David Lotrič Banović Foto: David Lotrič Banović

Kim, Renata Mohorič, René, Fed Horses, Ula Ložar, Lumberjack, Okustični, INMATE, Zala Kralj & Gašper Šantl in Raiven so letošnji tekmovalci na izboru EMA 2019. Izbor bo naslednjo soboto, 16. februarja 2019, ob 20.00 v studiu 1 Televizije Slovenija. Neposredni prenos boste lahko spremljali na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor, Radiu Koper in RTV 4D.

Skozi izbor predstavnika za letošnjo Pesem Evrovizije vas bo popeljala gostiteljica Ajda Smrekar, voditelj radijskega prenosa pa bo Maj Valerij.

Alternativni prenos na rtvslo.si
V času izbora EMA boste lahko na rtvslo.si spremljali alternativni prenos, ki ga bosta komentirala stand up komičarka in voditeljica Eme 2017 Tanja Kocman ter stand up komik in improvizator Rok Bohinc, ki ga lahko spremljate v mladinski oddaji Osvežilna fronta. Tanja in Rok ne bosta sama. V njuno družbo prihajajo »vplivneži« z različnih področij, s katerimi se bosta pogovarjala o najbolj vroči temi večera.
Prenos boste lahko spremljali prek RTV 4D in prek kanalov rtvslo.si na družbenem omrežju Facebook.

Poleg izjemnih tekmovalcev bodo na »Eminem« odru nastopili tudi trije glasbeni gosti: Lea Sirk, zmagovalka izbora EMA 2018 in lanska predstavnica na Pesmi Evrovizije, Španec inoT, ki je Slovenijo osvojil z mojstrskimi vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov, in Smaal Tokk, primorski »gengsta« raper, ki ustvarja glasbo podobno mešanici rocka in jazza z govorjeno besedo.

Ema pred Emo, posebna oddaja
Dan pred vrhuncem, izborom EMA 2019, boste lahko pogledali v zakulisje priprav, preverili utrip na vajah, srečali vseh deset tekmovalcev in ostale nastopajoče ter voditeljico Ajdo Smrekar. Ker letos izbiramo petindvajsetega predstavnika se bomo z arhivskimi posnetki spomnili tudi na naše nekdanje evrovizijskih nastope in nekatere vrhunce izborov EMA preteklih let. Oddaja Ema pred Emo bo na sporedu v petek, 15. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1, voditelj pa bo Nejc Šmit.

Novice o izboru EMA
Dogajanje o izboru EMA 2019 lahko spremljate na uradni spletni strani ter družabnih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTUBE.

Avtorji fotografij so Ana Gregurič, Miran Bratuš, Jani Ugrin, Stane Jeršič in Lea Jambrošič. V višji resoluciji so na voljo tukaj.