Evrovizija
slice
Avstralijo bo na Evroviziji zastopala aboriginska pevka
Izbora za pesem Evrovizije se udeležujejo od leta 2015, 12. december 2017 ob 16:58 Jessica Mauboy bo na tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo maja na Portugalskem, zastopala Avstralijo. G lasbenica je poudarila, da bo za svojo državo izpela srce.
36
/>
Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral dobil novo srce
26
10. december 2017 ob 09:01 Pevec Salvador Sobral, zmagovalec letošnje Evrovizije, je po več mesecih čakanja prestal presaditev srca. Operacija je bila uspešna, zdaj pa glasbenika čaka dolgo okrevanje.
Video: Znanih je 16 nastopajočih na Emi 2018
67
8. december 2017 ob 12:03 Ema bo naslednje leto razdeljena na dva dela, in sicer na predizbor in finalni izbor, ki bosta potekala februarja. V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi.
"Vsi na krov" - na Evroviziji 2018 rekordnih 43 držav
22
17. november 2017 ob 13:34 Na Evroviziji 2018 v Lizboni, katere slogan je Vsi na krov, se bo za lovoriko najboljšega potegovalo 43 držav, in ne 42, kot so sprva napovedali.
Bo evrovizijskemu zmagovalcu nazadnje življenje rešila prometna nesreča?
12
25. oktober 2017 ob 09:55 Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral " ne bo umrl zaradi srca, če bo šlo vse po pričakovanjih ", miri predsednik portugalskega združenja kardiologov.
Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral se bori za življenje in čaka novo srce Zmagovalec letošnje Evrovizije, Portugalec Salvador Sobral, v bolnišnici bije bitko s časom, saj se je njegovo zdravstveno stanje tako poslabšalo, da potrebuje presaditev srca.
24
Začelo se je iskanje slovenskega predstavnika na Evroviziji v Lizboni Omar Naber bo dobil naslednika. RTV Slovenija je objavila javni razpis za sodelovanje na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo potekala med 8. in 12. majem naslednje leto v Lizboni.
35
Evrovizija se širi na azijsko tržišče "Največje televizijsko glasbeno tekmovanje, ki poteka v živo, približujemo največjemu glasbenemu tržišču na svetu," so zapisali partnerji Evropske radiodifuzne zveze (EBU) o širitvi svojega formata.
13
"Najvznemirljivejšo Evrovizijo do zdaj" bo leta 2018 gostila Lizbona Prihodnje, 63. tekmovanje za pesem Evrovizije bo leta 2018 gostila Lizbona, so sporočili organizatorji. Finale bo 12. maja.
14
Ukrajini zaradi evrovizijskega spora grozi visoka kazen Ukrajini zaradi slabe organizacije letošnjega izbora za pesem Evrovizije ter odločitve, da ruskim predstavnikom prepove vstop v Ukrajino, grozi visoka kazen, so sporočili iz EBU-ja.
5
Evrovizijo vsaj za minuto videlo skoraj 780.000 ljudi Izbor za Pesem Evrovizije 2017, ki se je po dveh predizborih sklenil s sobotnim finalom v Kijevu, je na Televiziji Slovenija vsaj minuto spremljalo 779.400 posameznikov.
42
Video: Sedjuk z evrovizijskega odra v pripor, grozi mu zapor Ukrajinskemu novinarju Vitaliju Sedjuku, ki je znan po svojih potegavščinah na velikih dogodkih, za njegovo dejanje na letošnjem izboru za pesem Evrovizije grozi najhujša kazen doslej.
14
Evrovizija potrebuje Blanche Zmagala je glasba - najbolj pogost komentar po koncu 62. izbora za pesem Evrovizije. Naj temu dodamo, da je zmagala anomalija. Zmagala je najbolj prepričljiva zgodba.
38
Po Evroviziji: debele solze Bolgara, gola zadnjica in šok iz Izraela Vse oči so bile po koncu 62. izbora za pesem Evrovizije usmerjene v 28-letnega Salvadorja Sobrala. A ob slavju Portugalca je bilo - kot vsako leto - precej razočaranja.
65
Salvador Sobral: Zmaga ne bo spremenila mojih načrtov Pesem Amar Pelos Dois je prepričala tako strokovne žirije kot gledalce po celi Evropi ter 27-letnemu Salvadorju Sobralu in Portugalski prinesla prvo evrovizijsko zmago.
143

Izbor
Zabava
link
Foto in video: Želeli so si zmage in poštenega sojenja - in dobili oboje. Se vidimo v Varaždinu!
28
17. januar 2018 ob 21:37 "Sodite pošteno, za vse enako!" so slovenski navijači, že pred tekmo popolnoma prepričani o slovenski zmagi, sporočali sodniškemu paru, ki je delil pravico na odločilni tekmi s Črno goro.
Več novic ...
Kazalo