V šesti sezoni kviza Joker bomo spremljali 15 tekmovalcev, ki se bodo podali na pot do glavne nagrade 20.000 evrov. Z vami bo nepogrešljiv voditelj Mario Galunič. Foto: Jan Pintar
V šesti sezoni kviza Joker bomo spremljali 15 tekmovalcev, ki se bodo podali na pot do glavne nagrade 20.000 evrov. Z vami bo nepogrešljiv voditelj Mario Galunič. Foto: Jan Pintar
V studiu kviza Joker bo znova prisotna publika. Foto: Adrian Pregelj
V studiu kviza Joker bo znova prisotna publika. Foto: Adrian Pregelj

En tekmovalec, dvanajst vprašanj do vrha in sedem jokerjev za srečo. Le znanje, strategija in nenazadnje sreča vodijo do tako željene glavne nagrade 20.000 evrov. Skozi uro razburljivega in napetega kviza Joker bo tekmovalce tudi to sezono spretno vodil priljubljeni televizijski voditelj Mario Galunič, ki napoveduje: »Začenja se šesta sezona Jokerja in v njej se bomo še posebej potrudili, da ostanemo zanimivi, zato smo nekoliko spremenili pravila, tako da je igra še bolj napeta, tekmovalci pa lahko domov odnesejo še več denarja in nagrad. Po dolgih mesecih dela v praznem studiu bodo tokratne oddaje posnete v družbi občinstva, resda maloštevilnega in skritega, a je bilo snemanje z njimi zame prava osvežitev in odrešitev. Voditelj brez občinstva pač ne more zažareti, kot bi želel. Pred nami je 15 dramatičnih večerov, lahko pa kljub igri živcev in usode izdam, da bo konec vselej dober.«

Nova sezona kviza Joker prinaša nekaj sprememb v pravilih

Odslej se bo tekmovalec nekoliko bolj svobodno odločal, kako bo izkoristil pomoč sotekmovalca. Doslej je sodeloval v dveh bonus jokerjih in enkrat mu je lahko priskočil na pomoč pri vprašanju. Odslej bo možna zamenjava: tekmovalcu bo lahko pomagal kar dvakrat pri iskanju odgovora pri vprašanjih, razen če ga bo tekmovalec izkoristil in ga uporabil v drugem bonus jokerju, ki se spreminja. Tekmovalec bo imel kar 90 sekund časa, a odgovarjal bo na hitra vprašanja brez ponujenih odgovorov. Pridobil bo lahko neomejeno število novih jokerjev. In še ena novost: ko bo tekmovalec pravilno odgovoril na vprašanje za 20.000 evrov in bo v tem trenutku na najvišji stopnički, bo za to odslej nagrajen. Do sedaj je zgolj ostal na vrhu lestvice, od zdaj pa bo dobil zlatega jokerja. To je dodatna denarna nagrada, ki jo bo v obliki darilne kartice prispeval partner oddaje, to bo Merkur trgovina. To se lahko zgodi večkrat v eni oddaji. Izkušnje kažejo, da se to resnično pogosto zgodi.

V prvi oddaji nove sezone se bo Mariu v studiu pridružil Konrad Kondi Pižorn. Foto: Jan Pintar
V prvi oddaji nove sezone se bo Mariu v studiu pridružil Konrad Kondi Pižorn. Foto: Jan Pintar

Kviz Joker je na sporedu že tretje leto. V petih sezonah smo skupno predvajali že več kot 100 oddaj in v njih gostili 116 tekmovalcev. Glavno nagrado 20.000 evrov so do sedaj prejeli trije tekmovalci, nazadnje jo je prejela Katarina Čobec v novembru 2020. V novi, že šesti sezoni se bo za glavno nagrado potegovalo 15 tekmovalcev in prav omenjene spremembe v pravilih bodo v pomoč, da bo pot do 20.000 evrov lažja.

V prvi oddaji nove sezone se bo v kvizu Joker preizkusil gledališki igralec, komedijant in šaljivec Konrad Kondi Pižorn iz Litije. Sodelovanje v Jokerju bo vzel povsem resno, a iz svoje kože ne more, poskrbel bo, da bo prva oddaja zares kratkočasna. Zase pravi da rad dolgo spi, pojé vse, kar mu skuha njegova žena in skupaj z njo neskončno rad sprehaja psa Berka. Vlogo super jokerja je zaupal prijatelju, harmonikarju Viliju Bonči.

Kviz Joker je pri gledalcih vedno bolj priljubljen, saj je povprečna gledanost kviza zadnje sezone višja od vseh prejšnjih sezon. Letos je pomladno sezono kviza Joker v povprečju spremljajo že 11,9 % oz. 226.900 gledalcev. Sobotne razvedrilne večere s kvizom Joker in oddajo Kaj dogaja?, ki se na spored prav tako vrača 18. septembra, je samo v letošnjem letu vsaj deloma spremljalo že preko 1.250.000 gledalcev nad 4. letom starosti. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost z zamikom.)

Sodelujte tudi vi v Jokerju!
Kviz Joker tudi v jesenski sezoni predstavlja spletni kviz Joker doma, kjer lahko gledalci hkrati s tekmovalcem odgovarjate na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najhitrejših in najboljših pet bo nagrajenih. Prav tako pa bo nagrade prejelo tudi pet srečnežev, ki jih bomo izžrebali takoj po predvajanju oddaje. Joker je tako prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.