Javni razpis za sodelovanje na Dnevih slovenskega zabavne glasbe 2017 je odprt do 30. novembra do polnoči. Foto:
Javni razpis za sodelovanje na Dnevih slovenskega zabavne glasbe 2017 je odprt do 30. novembra do polnoči. Foto:
Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko. Foto: Jani Ugrin
Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko. Foto: Jani Ugrin
Zmagovalka 40. Popevke je Eva Boto. Foto: c
Eva Boto je slavila na 40. Popevki. Foto: Jani Ugrin
Zmagovalka izbora EMA 2016 je ManuElla. Foto: Jani Ugrin
ManuElla, ki je zmagala na izboru EMA, nas je predstavljala na Pesmi Evrovizije 2016. Foto: Jani Ugrin

spletni strani RTV Slovenija in na teletekstu na strani 279 objavila javni razpis za sodelovanje na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017.

Prijave prek spletnega obrazca do 30. novembra
Na festival Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017 se lahko vsi zainteresirani prijavite prek spletnega obrazca. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek omenjenega obrazca. Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani (razpis, prijavni obrazec ter izjave avtorja, izvajalca in založbe).

Rok za prijavo je do vključno srede, 30. novembra 2016, do polnoči.

Kdo je slavil na DSZG 2016?
V sodelovanju med Razvedrilnim programom Televizije Slovenija, Glasbeno produkcijo RTV Slovenija in Radiem Slovenija je februarja letos nastal nov zabavnoglasbeni festival Dnevi slovenske zabavne glasbe. Prvi DSZG je postregel s tremi festivalskimi večeri, Poprock, Popevka in EMA, na katerih je bilo premierno predstavljenih kar 30 novih skladb, in ekskluzivnim koncertom Siddharte za največje oboževalce skupine. RTV Slovenija je na DSZG-ju podelila skupaj sedem nagrad.

Dneve slovenske zabavne glasbe je v soboto, 13. februarja 2016, odprl prvi festivalski večer Poprock, na katerem je občinstvo prek telefonskega glasovanja izbralo zmagovalno skladbo Pesem in poljub v izvedbi Alexa Volaska. Teden dni kasneje je sledil drugi festivalski večer Popevka, na katerem so gledalci in poslušalci nagradili skladbo Kaj je to življenje? v izvedbi Eve Boto. Ob zaključku drugega festivalskega večera je strokovna žirija, upoštevajoč vse skladbe predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila tudi štiri strokovne nagrade. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Feri Lainšček za skladbo Počasi, ki jo je na festivalu odpela Eva Hren, nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela skupina King Foo za skladbo Začaraj me, nagrado za najboljšo priredbo je prejela skladba Začaraj me, avtorja Roka Goloba in izvajalcev King Foo, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejela Anja Kotar za skladbo Čas je zdaj. Prvi DSZG se je zaključil z izborom EMA, na katerem je slavila ManuElla, ki nas je s pesmijo Blue and Red maja letos zastopala na 61. tekmovanju za Pesem Evrovizije.

Prihodnje leto izbor EMA ne bo del projekta DSZG 2017, saj bo na sporedu že prej. Javni razpis za sodelovanje na izboru EMA 2017 je še odprt, prijave pa zbiramo prek spletnega obrazca www.rtvslo.si/ema2017 do vključno 3. novembra 2016 do polnoči.


Avtor fotografij je Jani Ugrin.