Le nekaj dni po zaključku Dirke po Franciji in slaba dva tedna po finalni tekmi letošnjega evropskega prvenstva v nogometu prihaja na programe RTV Slovenija največji in najbolj pričakovan športni dogodek leta – poletne olimpijske igre Pariz 2024.

Olimpijske igre bodo največji dogodek, ki je bil kadarkoli organiziran v Franciji. Na 35 prizoriščih 33. olimpijskih iger se bo v 19 tekmovalnih dneh in 32 športnih disciplinah namreč pomerilo približno 10.500 športnikov. Gledalci, poslušalci in spletni uporabniki jih bodo lahko spremljali na TV SLO 2, Valu 202 ter na spletnem portalu rtvslo.si.

Televizija Slovenija
Najboljše olimpijske športnike bodo gledalci iz francoske prestolnice spremljali vsak dan na Televiziji Slovenija. Športni program Televizije Slovenija bo namreč z iger v Parizu predvajal več kot 200 ur premiernega programa, večinoma na TV SLO 2.
Neposredni prenosi se bodo vsak dan začenjali s prvimi pomembnimi končnimi odločitvami ali zanimivimi tekmami med 7.30 in 9.00 dopoldan.
V popoldanskem delu tekmovanj bo program obogaten tudi s studijskim programom, ki ga bosta povezovala Tomaž Hudomalj in Sara Benkovič, zaključil pa se bo predvidoma okrog 23.30, ko bo konec tekmovanj v francoski prestolnici. V njem bomo gostili številne goste, tako v Ljubljani, kot v našem studiu v Parizu. Olimpijski spored bomo sklenili z oddajo Lahko noč, Pariz, v kateri bomo povzeli vse slovenske nastope dneva. Seveda bomo studijski program z gosti pripravili tudi v primerih, ko bo kakšna slovenska ekipa tekmo igrala v dopoldanskem času.
Na TV SLO 1 bo, tako kot smo zdaj že vajeni, ob 19.45 oživel Olimpijski dnevnik, v katerem bo Anže Bašelj gledalce popeljal skozi najzanimivejše tekmovalne in zakulisne teme dneva. Posebno dodano vrednost olimpijskemu programu predstavlja tudi rubrika Voila, razglednice iz Francije, avtorice Maje Hrvatin in snemalca/montažerja Gregorja Kosa. Gre za potopisne pripovedi, ki nam bodo razkrivale bolj ali manj znane posebnosti Pariza in Francije. Naš uvodni prenos bo zgodovinska prva rokometna tekma ženske reprezentance na olimpijskih igrah, ki bo na sporedu že dan pred otvoritvijo – 25. julija 2024.
Dan kasneje pa bosta gledalce skozi spektakularno otvoritev na reki Seni popeljala Urban Laurenčič in Saša Jerković, od sobote dalje pa bo drugi program Televizije Slovenija živel in dihal z olimpijskim dogajanjem.

Val 202
Olimpijske igre v Parizu bodo največji radijski projekt v tujini do sedaj.
Najštevilčnejša slovenska olimpijska reprezentanca z izstopajočimi, mednarodno uveljavljenimi posamezniki in kolektivi prinaša visoka pričakovanja.
V tem času bo program Vala 202 popolnoma prilagojen od jutra do večera, ves čas bo predvsem izrazito živ radio, ki ne bo zamudil ničesar odločilnega. Tako bodo lahko poslušalci ujeli vse nastope slovenskih športnikov ob doživetih prenosih radijskih reporterjev, skupaj z vzdušjem s prizorišč, prvimi odzivi, daljšimi pogovori in analizami.
Radijski studio bo postavljen v središče olimpijskega navijaškega dogajanja, saj bo del festivala glasbe in kulture, ki se bo naselil v park La Villette v francoski prestolnici.
Od tam bodo poslušalci vsak dan slišali intervjuje z gosti in obiskovalci Slovenske hiše, prikrajšani pa ne bodo niti za zgodbe ter reportaže iz Pariza, izbrane Nedeljske goste in druge barvite glasove poletnega epicentra dogajanja. Ključne zgodbe prejšnjega dne bodo v sporedu jutranjega programa vpogled v ozadje pa bo mogoče še prek profilov Vala 202 na družabnih omrežjih.

Multimedijski center RTV Slovenija
V Multimedijskem centru RTV Slovenija bomo olimpijske igre spremljali na posebnem podportalu https://www.rtvslo.si/sport/oi-2024. Tu bodo združene vse spletne, video in avdio vsebine. Vse, kar se bo v živo predvajalo na TV SLO 2, bodo naši uporabniki v prenosu lahko spremljali tudi na naši spletni strani. Bogat bo spletni arhiv RTV 365, kjer bodo ves čas olimpijskih iger na voljo najzanimivejši trenutki.
Za sveže novice bo 24 ur na dan skrbela okrepljena ekipa novinarjev Multimedijskega centra. V Parizu bo tudi MMC-jev novinar Toni Gruden, ki bo postregel z zgodbami iz zakulisja. Ne bo manjkal niti podkast SOS-odmev, prav tako športni SOS, kjer bomo odgovarjali na vprašanja uporabnikov v zvezi s statistiko.