Obeta se ena najzanimivejših izvedb. V ospredju pričakujemo tudi slovenska kolesarska asa Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Kako uspešna bosta v tekmi za rumeno majico boste izvedeli med 29. junijem in 21. julijem.

Letošnja dirka ima kar nekaj posebnosti. Prva je ta, da bo štart dirke prvič v zgodovini v Italiji. Zaradi olimpijskih in paralimpijskih iger, ki bodo potekale v Parizu, pa dirka prvič ne bo končana v francoski prestolnici, ampak v Nici, in to s kronometrom, dolgim 33 kilometrov.
Dirka je sicer sestavljena iz osmih ravninskih, sedem gorskih in štirih hribovitih etap ter dveh kronometrov. Dan počitka bo po deveti in po petnajsti etapi.

Televizija Slovenija
Televizija Slovenija bo na TV SLO 2 prenašala vseh 21 etap 111. dirke po Franciji, dolge 3492 kilometrov. Komentator vseh bo Tomaž Kovšca, strokovni komentator pa Martin Hvastija. Novinar Miha Mišič bo poskrbel za zanimive statistične podatke, informacije s terena in zakulisne zgodbe pa bo gledalcem pred malimi zasloni prenesel David Črmelj.
Dva dneva pred startom dirke, ki bo tokrat v Italiji, bomo iz Firenc v četrtek, 27. junija 2024, ob 18.30 prenašali tudi predstavitev ekip z vsemi kolesarji, ki bodo nastopili na letošnji dirki.

Val 202
Vse etape bo na prizorišču izmenjaje pospremila ekipa radijskih reporterjev, na čelu z izkušenimi Igorjem Tomincem, Daretom Ruparjem in Luko Dolarjem. Vse vrhunce bodo poslušalci ujeli v neposrednih radijskih prenosih, odzive v športnih oddajah, poglobljene analize, ocene taktičnih odločitev, daljši pogovori s kolesarji in člani ekip, komentarji ter pričakovanja akterjev pa bodo spremljevalce kolesarskega podkasta Tour 202 pričakali v aplikacijah. V svet zakulisja največje kolesarske dirke na svetu bodo lahko uporabniki vstopili tudi prek profilov Vala 202 na digitalnih omrežjih.

Multimedijski center RTV Slovenija
Vse informacije o dirki po Franciji boste našli tudi na posebnem podportalu https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo/dirka-po-franciji. Tudi letos boste tam našli kopico zanimivosti in analiz, ne bo pa manjkala tudi Navidezna dirka, v kateri boste sami sestavili ekipo in se v tekmovanju z ostalimi uporabniki borili za glavno nagrado - kolo.

Martin Hvastija, Miha Mišič, David Črmelj, Tomaž Kovšca, Luka Dolar, Igor Tominec in Dare Rupar. Foto: RTV Slovenija
Martin Hvastija, Miha Mišič, David Črmelj, Tomaž Kovšca, Luka Dolar, Igor Tominec in Dare Rupar. Foto: RTV Slovenija