Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija.
Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija.

Koncertni odri samevajo, ni kulturnega, ne umetniškega in tudi razvedrilnega življenja. A tudi v teh časih potrebujemo glasbo in sprostitev, zato smo se na Radiu Slovenija odločili, da našim poslušalcem omogočimo spremljanje koncertov na daljavo.

V studiih Radia Slovenija, Radia Koper in Radia Maribor bomo ob doslednem upoštevanju varnostnih ukrepov tudi v prihodnjih mesecih izpeljali več koncertov v živo z različnimi slovenskimi glasbenimi ustvarjalci.

Nadomestni koncertni oder na Radiu Slovenija

Ob zaostrenih razmerah želimo na Radiu Slovenija javnosti ponuditi nadomestni oder, glasbeno izkušnjo koncerta v živo, da bi ljudem olajšali preživljanje karantenskih dni, hkrati pa spodbudili glasbenike k nadaljnjemu umetniškemu ustvarjanju. Varnost vseeno postavljamo na prvo mesto, dosledno upoštevamo ukrepe za zagotavljanje varnega okolja in priporočila strokovnjakov. Tako lahko neomejenemu številu poslušalcev in gledalcev prek spletnega videoprenosa pričaramo vsaj delček vzdušja koncertnih odrov.

Na Prvem programu Radia Slovenija lahko poslušalci spremljate Sobotne glasbene večere, tematsko zasnovane koncerte z Big Bandom RTV Slovenija in izbranimi solisti. Vsak torek pa lahko ob 12.15 prisluhnete polurni oddaji Prva vrsta, v kateri se iz Studia 13 predstavijo izvajalci različnih glasbenih zvrsti. Poseben bo tudi silvestrski program, takrat bomo na Prvem programu in preko spletne strani prenašali Četrtkov večer domačih pesmi in napevov.

Jozhy Baiza kvartet v Prvi vrsti.

Na Val 202 se vrača Koncert doma! Ta petek bo nastopila mlada ptujska zasedba Infected, v decembru pa med drugim prisluhnite Dragu Misleju - Mefu, ki letos praznuje 70 let. Pripravljamo tudi pravo decembrsko poslastico, posebno izvedbo Izštekanih: Izštekanih 10 − Big Foot Mama v Studiu 1 Televizije Slovenija.

Tretji program Radia Slovenija - Program Ars novembra in decembra vabi na koncerta z naslovom Komorni oder. Nastopila bosta tolkalistka Petra Vidmar z izbranimi skladbami za marimbo in pianist Zoltan Peter s klavirskimi deli Franza Schuberta, Ludwiga van Beethovna in Frédérica Chopina.

Četrtkovi večeri so na Radiu Koper rezervirani za Šelestenja, novembra bosta tako nastopila Maja Keuc in Leon Kozlar Luigi.

Na Radiu Maribor pa vsako sredino jutro gostijo izbrane glasbenike. Spremljajte oddajo Jutra ob kavi so še lepša ob kitari med 6.30 in 9.00 v radijskem etru in na Facebooku.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari! na Radiu Maribor.
Jutra ob kavi so še lepša ob kitari! na Radiu Maribor.