V soboto, 21. januarja, se začenja nova, že deveta sezona kviza Joker. Gledalci so očitno željni dobrih kvizov in se jih nikakor ne naveličajo, zato smo na TV Slovenija z veseljem začeli snemanje novih oddaj, približno polovica sezone je že posneta in obljubimo lahko zanimive tekmovalce, zvita vprašanja, veliko napetosti in težkih odločitev, pa tudi veliko smeha in sproščenega vzdušja. V Jokerju niso pomembna samo vprašanja in končni znesek, ampak tudi zgodbe ljudi, ki sedijo na vročem stolu nasproti voditelja Maria Galuniča.

Mario se vrača z novo sezono zahtevnejšega razvedrilnega kviza Joker. Foto: Katja Kodba
Mario se vrača z novo sezono zahtevnejšega razvedrilnega kviza Joker. Foto: Katja Kodba

Joker bo na sporedu vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1 in gledalce vabimo k ogledu, prav tako pa bo tudi v novi sezoni mogoče sodelovati v igri Joker doma, ko lahko med gledanjem oddaje odgovarjate na ista vprašanja kot tekmovalec in preizkušate svoje znanje in srečo.

Prvi tekmovalec v novi sezoni bo zobozdravnik Jan Grobelnik iz Galicije. Foto: Katja Kodba
Prvi tekmovalec v novi sezoni bo zobozdravnik Jan Grobelnik iz Galicije. Foto: Katja Kodba
Prva oddaja Joker v 2023

V prvi oddaji nove sezone priljubljenega kviza Joker bo 20.000 evrov poskušal osvojiti Jan Grobelnik iz Galicije. Po poklicu je zobozdravnik, ki je pred kratkim dobil službo na avstrijskem Koroškem – v Pliberku, kjer trenutno tudi živi. Njegova strast je zborovsko petje, kot zborovodja je uspešno vodil že več pevskih zborov. Kot sotekmovalec se mu bo v studiu pridružil sorodnik Bojan Završnik.

28. januarja se vračata Ana Tavčar in Lorella Flego s svojo oddajo o vsem lepem. Sobotno popoldne odpira teme in področja življenjskega sloga, zdravja, lepote, trendov, mode, avtomobilizma, potovanj in izletov ter psihologije in osebne rasti. »Pridružite se nam na poti navdihov za lepši vsak dan, prisluhnite nasvetom za telo in duha, se sprostite in preprosto z nami uživajte v sanjarjenju,« pravita voditeljici. Oddaja bo na sporedu vsako soboto ob 17.30 na TV SLO 1.

Spremljanje življenjskega stila je za Lorello in Ano zelo naravno. Foto: Adrijan Pregelj, RTV Slovenija
Spremljanje življenjskega stila je za Lorello in Ano zelo naravno. Foto: Adrijan Pregelj, RTV Slovenija

Tudi za zadnje popoldansko razvedrilo v tednu bomo poskrbeli. Bernarda Žarn in Jože Robežnik se v nedeljo, 29. januarja, vračata z oddajo Nedeljsko popoldne. Uživala bosta v pogovorih z zanimivimi in aktualnimi gosti iz sveta estrade, v tej mozaični oddaji pa bosta tudi v novi sezoni gostila po dva gosta oziroma gostji, za katera se bosta kar najbolj potrudila, da jima priredita zabavo v obliki iger. V goste tako prihajajo znan Slovenec ali Slovenka, ki bo s sabo pripeljal oziroma pripeljala nekoga, s komer sta v življenju tako ali drugače povezana.

Z Bernardo in Jožetom se bomo igrali in zelo zabavali. Foto: Janez Kotar
Z Bernardo in Jožetom se bomo igrali in zelo zabavali. Foto: Janez Kotar

Ustvarjalci oddaje obljubljajo nove zabavne igre, v katere bodo poleg tekmovalnega para vključili tudi ostale pogovorne goste oddaje in nastopajoče glasbenike. S svojimi telefonskimi glasovi bodo pri ocenjevanju sodelovali tudi gledalci, s tem pa si lahko prislužijo lepo nagrado.

V oddaji, ki bo na sporedu vsako nedeljo ob 17.25 na TV SLO 1, bomo lahko še vedno spremljali terensko rubriko, v kateri se igralec in voditelj Anže Zevnik skupaj z najmlajšo generacijo loteva vsakdanjih in tudi bolj zahtevnih tem. Anže nam bo tako s svojim humorjem in z navihanostjo v kombinaciji z otroško iskrenostjo popestril nedeljske popoldneve.