V okviru projekta 30 let države Slovenija na TV SLO in spletnem portalu rtvslo.si že vse leto nastajajo vsebine, povezane z okroglo obletnico samostojne Slovenije. Prav poseben popoldan in večer se obetata v sredo, 23. 12, na dan tridesete obletnice plebiscita o samostojni Sloveniji.

Oddaja Plebiscit s Televizijo Slovenija se bo na TV SLO 1 začela že ob 17.30 in trajala do 19.00.

Napovednik: Plebiscit - s Televizijo Slovenija, 1. in 2. del

Prvi, popoldanski del bo vodila Rosvita Pesek. V oddajo je povabila novinarske kolege, ki so pred 30 leti po Sloveniji spremljali plebiscitno dogajanje, in tudi ljudi, ki so jih takrat posnele naše novinarske ekipe. Pogovori bodo tekli sočasno iz studia TV Slovenija z vklopi v dopisništvo TV Koper in v mariborski dopisniški studio, podobno, kot so potekali pred tremi desetletji.

Sorodna novica Vsak avgustovski ponedeljek – Pogovori z osamosvojitelji

Ob 19.00 bodo lahko gledalci na TV SLO 3 spremljali prenos slavnostne seje Državnega zbora.

Na TV SLO 1 bo po TV-Dnevniku sledila Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, slavnostni govornik bo predsednik vlade Janez Janša, ob 21.00 pa bo na vrsti drugi del oddaje Plebiscit s Televizijo Slovenija. Voditeljici Lidija Hren in Tanja Starič, ki sta kot novinarki in komentatorki živo poročali o dogajanju na večer plebiscita, bosta v studiu gostili najpomembnejše politične akterje slovenske osamosvojitve.

Televizijski popoldan in večer bosta obarvana s spomini, nostalgijo in tudi oceno zdajšnjega dogajanja.

V okviru projekta 30 let države Slovenije na TV SLO in spletnem portalu rtvslo.si že vse leto nastajajo vsebine, povezane z okroglo obletnico osamosvojitve Slovenije. Zbrane so na posebni spletni podstrani rtvslo.si/30-let, kjer bodo na ogled tudi arhivski utrinki dogajanja izpred 30 let.

Sorodna novica Praznik v pričakovanju 30. obletnice samostojne države