Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je lani obeležil že 35 let delovanja. V leto 2021 pa so kljub še zmeraj trajajoči epidemiji, vstopili optimistično. V aprilu so tako objavili nov natečaj za glasbene skupine, ki so ga popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stage-u. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so se pomembno uveljavili tudi med slovenskimi izvajalci.

Znani zmagovalci glasbenega natečaja Radia Si. Foto: Radio Si
Znani zmagovalci glasbenega natečaja Radia Si. Foto: Radio Si

Zaradi epidemioloških razmer so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta. V roku dobrega meseca dni se je na natečaj odzvalo skoraj 100 slovenskih izvajalcev, kar je ekipo Radia Si navdušilo. Veliko število skladb je bil razlog, da je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje.

Zmagovalci natečaja so tako postali:

- MOJSTRI PASIVNE AGRESIJE s skladbo Idiot
- FUNK FU s skladbo Skica srečanj
- PINE TREE s skladbo Their Melody

Izvajalci bodo izbrane skladbe posneli konec junija v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor, javnosti pa bodo prvič predstavljene sredi meseca julija na valovih Radia Si. V mesecu septembru bodo zmagovalci dobili še priložnost koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stage-u.