Novinarji Associated Pressa Sloveniji napovedujejo sedem olimpijskih odličij. Foto: EPA
Novinarji Associated Pressa Sloveniji napovedujejo sedem olimpijskih odličij. Foto: EPA

Ameriška reprezentanca bi tako že sedmič zaporedoma poletne olimpijske igre končala kot najuspešnejša. Grecenote drugo mesto napoveduje Rusom, čeprav statistiki opozarjajo, da utegnejo drugo mesto zasesti tudi Kitajci, ki pa predstavljajo največjo uganko, saj v času pandemije novega koronavirusa v večini niso beležili uradnih nastopov. Rusom napovedujejo 68 medalj, Kitajcem dve manj.

Na četrtem mestu je projicirana gostiteljica Japonska s 60 medaljami, ki naj bi na domačih igrah osvojila skoraj polovico več kolajn kot pred petimi leti v Riu de Janeiru. Peti so Britanci, ki so z 52 medaljami v primerjavi z igrami v Riu zdrsnili za dve mesti.

Prvo deseterico dopolnjujejo Nizozemska (48 medalj), Francija (42), Italija (41), Avstralija (40) in Nemčija (35).

AP: Sloveniji devet medalj
Pri Gracenotu so ustvarili lestvice le za najboljših trideset reprezentanc, med katerimi ni Slovenije. So pa svoja predvidevanja objavili pri ameriški tiskovni agenciji Associated Press, kjer novinarji Sloveniji napovedujejo devet medalj, od teh le eno zlato, in sicer športni plezalki Janji Garnbret. Srebro napovedujejo Kristjanu Čehu (met diska), Tadeju Pogačarju (kolesarstvo) in Živi Dvoršak (strelstvo), bronasto medaljo pa Benjaminu Savšku (kanu), dvojcu Anja Osterman-Špela Ponomarenko Janić (kajak), Petru Kauzerju in Evi Terčelj (kajak) ter Tini Trstenjak (judo).