Andreja Slokar je velik slovenski up za soboto. Foto: AP
Andreja Slokar je velik slovenski up za soboto. Foto: AP

Za Slovenijo bodo na drugi olimpijski izvedbi mešane ekipne tekme alpskih smučarjev in smučark v paralelnem slalomu tekmovali: Žan Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik in Andreja Slokar. V ekipo je kot rezerva uvrščena tudi Ana Bucik.

Sorodna novica Objokana Andreja Slokar: Močno boli

Znanje je, potrebno še zaupanje
Slokar je v tej sezoni dobila edino posamično paralelno tekmo do zdaj. V Zürsu je zmagala in prvič stopila na oder za zmagovalke. "Mislim, da imamo dobro ekipo, da je mogoče marsikaj, le zaupati moramo vase," je dejal Kranjec po slalomu, na katerem je odstopil v prvi vožnji. "Že na paralelni tekmi v Lechu/Zürsu sem pokazal solidno smučanje, dekleta pa so tam blestela. Znanje imamo, zdaj moramo le zaupati vase in to pokazati na tekmi," je dejal prvi slovenski veleslalomist.

Slokar ima zelo rada takšne tekme
"Kot veste, imam paralelne tekme res rada. Malo je sicer drugačna ekipna tekma kot posamična, a se tekme zelo veselim. Zdaj imam deset dni za pripravo," je v izjavi po osvojenem petem mestu na olimpijskem ženskem slalomu dejala 24-letna Ajdovka, ki je za le deset stotink sekunde zgrešila olimpijsko kolajno, za 22 stotink pa zlato.

Začetek že ob 3.00
V nacionalnem smučarskem centru Jančing, ki je bil prizorišče tudi bojev v posamičnih disciplinah, se bodo izločilni boji začeli ob 3.00. Zaradi slabe vremenske napovedi so se organizatorji odločili za start tekmovanja na novi progi Mavrica eno uro prej od napovedi. Tekmovalo bo 15 ekip, razdeljenih v sedem parov. Avstrija kot najvišje uvrščena v pokalu narodov svetovnega pokala je že uvrščena v četrtfinale in čaka na boljšega iz obračuna Slovenije in Kanade (Cassidy Gray, Erin Mielzynski, Roni Remme, Trevor Philp in Erik Read). Preostali pari so Francija − Češka, Norveška − Poljska, Italija − ROK, ZDA z Mikaelo Shiffrin in Slovaška brez Petre Vlhove, Nemčija − Švedska in Švica − Kitajska.

V vsakem krogu štejejo dobljeni boji. Dva tekmovalca bosta smučala hkrati, drug ob drugem, na dveh enakih progah na medsebojni tekmi, pri čemer bo vsak zmagovalec tega dvoboja ekipi prinesel točko. Če bo po štirih vožnjah izid 2:2, zmaga ekipa z najboljšim skupnim časom.

Slovenski smučarji drzno na mešano ekipno tekmo
Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Začeli smo akcijo iskanja najbolj olimpijskega trenutka na igrah v Pekingu. V naslednjih dveh tednih bomo izpostavil nekaj izstopajočih olimpijskih trenutkov, nekaj tistih športnikov, ki najbolj poosebljajo olimpijski duh.

Svoj glas lahko oddate tukaj.