Clement Noel je tretji francoski olimpijski prvak v slalomu. Foto: Reuters
Clement Noel je tretji francoski olimpijski prvak v slalomu. Foto: Reuters

Francoz je po zmagi sredi decembra na domačem smučišču odlično nastopal tudi na naslednji tekmi v Madonni di Campiglio, kjer se mu je obetala zmaga, a je zgrešil zadnja vrata in ostal brez izida. Na zadnjih petih tekmah je tako zbral le 77 točk.

Sorodna novica Noelu uspel divji napad, še ena medalja Strolzu

Vedel je, da je v dobri formi
"Res je, moji izidi v januarju res niso bili dobri, a na treningih sem vozil res hitro, vožnje so bile zelo dobre, zato sem vedel, da sem v zelo dobri formi," je po uspehu kariere razmišljal Noel Clement.

Po prvi vožnji je bil sicer le šesti, v finalu pa je pritisnil na polno, blestel je sploh na srednjem delu proge, kjer je bil izrazito hitrejši od vseh tekmecev in na koncu slavil z veliko razliko, vsaj
za letošnje standarde, ko je konkurenca res ogromna in strnjena.

Taka priložnost se ne ponudi pogosto
"To je bila ena mojih najpomembnejših tekem v karieri. Nimaš prav vsakič možnosti, da osvojiš medaljo na olimpijskih igrah. Priložnost se ti ponudi le enkrat na štiri leta, vse svoje znanje pa moraš pokazati v 100 sekundah. Nimam besed, kaj se je zgodilo, olimpijski prvak sem, neverjetno," je še dejal 24-letni smučar.

Noel: Januarja nisem imel pravega zaupanja v smuči
Henrik Kristoffersen je spodaj vozil preveč rezervirano. Foto: Reuters
Henrik Kristoffersen je spodaj vozil preveč rezervirano. Foto: Reuters

Strolz: To je noro
Presrečen je bil Johannes Strolz, ki je smučal na krilih kombinacijskega zlata. S številko 19 se je prebil na vrh prve vožnje, v drugi pa kljub nekaj napakam zadržal srebro. "To je popolnoma noro," se je smejalo 29-letniku, ki je že padel iz avstrijske reprezentance, zdaj pa ima dve olimpijski medalji.

Kristoffersen: Vozil sem preveč varno
V norveškem boju za bron je bil Sebastian Foss Solevaag za devet stotink hitrejši od Henrika Kristoffersena. Ta je bil sredi druge proge celo hitrejši od Clementa, a je spodaj popolnoma izgubil ritem in padel celo iz območja medalj. "Vem, zadnji del proge sem smučal slabo. Vozil sem preveč varno, tehnično gledano, sem delal napake. Noel si je zaslužil zmago, v drugi vožnji je bil res razred zase," je tekmo ocenil Kristoffersen.

Zlati slalom Noela
O moškem slalomu z Juretom Koširjem
Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Začeli smo akcijo iskanja najbolj olimpijskega trenutka na igrah v Pekingu. V času olimpijskih iger izpostavljamo nekaj izstopajočih olimpijskih trenutkov, nekaj tistih športnikov, ki najbolj poosebljajo olimpijski duh.

Svoj glas lahko oddate tukaj.