Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Tednik Tednik

22. 4. 2024

V Tedniku zaradi odsotnosti Jelene Aščić z vami Aleksandra Dežman: Kriza srednjih let. Zakaj toliko tujcev za zapahi? Zapuščina prekmurskih Judov. Gladovna stavka proti genocidu. Prebivalci samotnih vasi.

Prebivalci samotnih vasi

22. 4. 2024

Vabimo vas na potep z našo ekipo v redko poseljene kraje. Po podatkih statističnega urada je v Sloveniji kar 15 vasi z enim samim prebivalcem, 17 jih ima po dva, v 18 vaseh pa živijo le še po trije. Večina že skoraj izpraznjenih vasi je na jugovzhodu države, v občinah Kočevje, Kostel in Črnomelj. Alenka Frantar je obiskala pet odmaknjenih vasi, njihove srčne prebivalce in domače živali.

Gladovna stavka proti genocidu

22. 4. 2024

Bombe, bolezni, lakota so v Gazi v zadnjih šestih mesecih terjale več kot 34 tisoč življenj, tudi skoraj 14 tisoč otrok. Ali res ne moremo nič narediti? Igralka in letošnja prejemnica nagrade Poldeta Bibiča Draga Potočnjak takšno nemoč odločno zavrača. Včeraj je končala 10-dnevno gladovno stavko, za katero ji je prostor ponudilo mladinsko gledališče. Gre za dejanje obupa, pa tudi zadnji kanček upanja v človeštvo in solidarnost, je zapisala v podporo Palestincem v oblegani, apokaliptični Gazi.

Zapuščina prekmurskih Judov

22. 4. 2024

Te dni mineva 80 let od začetka deportacije in sistematičnega uničenja prekmurskih Judov. Pred drugo svetovno vojno je na območju Dravske banovine živelo nekaj več kot 800 Judov - od tega več kot polovica v Prekmurju. 26. aprila 1944 so se začele množične deportacije v Auschwitz. V taborišče smrti je bilo odpeljanih nekaj več kot 300 prekmurskih Judov, vrnila se jih je le desetina in morali so začeti znova. Po sledeh nekoč močne judovske skupnosti v Prekmurju je šla Cirila Sever.

Zakaj toliko tujcev za zapahi?

22. 4. 2024

Zakaj slovenski zapori pokajo po šivih? Zaprtih in priprtih je letos največ od osamosvojitve Slovenije, skoraj polovica od njih je tujcev. Predvsem zato, ker so leta 2020 - da bi omejili tihotapljenje ljudi - za taka dejanja drastično zvišali kazni; zdaj so primerljive s kaznimi za uboj. Krizo v zaporih še povečuje pomanjkanje pravosodnih policistov. Novinarka Vanja Kovač je bila v našem največjem zaporu na Dobu. Opozoriti je treba, da so tam razmere v primerjavi s prenatrpanimi pripori pravzaprav dobre.

Kriza srednjih let

22. 4. 2024

Miti in resnice o krizi srednjih let pri moških: Ali je upad testosterona dejansko obvezni del staranja? Ali andropavza, tako imenovana moška menopavza, obstaja? Ali se moški res še vedno težko pogovarjajo o svojih stiskah? In ali je - ko se vse nakopiči, pravi odgovor prevetritev življenjskega sloga? Nova pričeska, motor ali mlajša partnerica največkrat ne pomagajo, pravita tudi avtorja knjig o vstopu v zrela leta Miha Šalehar in Aljoša Bagola

Več

Članki

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov