Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Tarča o delovanju študentskih organizacij

Znanost in tehnologija

Jane Goodall: Vsak dan lahko ustvarjate spremembe

Kmalu bo minilo natanko 60 let, odkar je Jane Goodall odkrila, da šimpanzi uporabljajo orodje, imajo čustva in svojo osebnost. Legendarna britanska primatologinja bo kmalu dopolnila 85 let.

6

Spletni goljufi iz Gane niso "krute afriške pošasti", pred katerimi so vas svarili

Ste kdaj premišljevali o tem, kdo so pošiljatelji vseh tistih e-pisem o samskih dekletih, ki iščejo ljubezen, in izgubljenih sorodnikih, ki bi vam iz Afrike radi nakazali denar? Ali pa o tem, kdo na to pošto odgovarja?

42

Kitajska na področju umetne inteligence prehiteva ZDA

Kitajska je na dobri poti, da na področju umetne inteligence prehiti ZDA, kaže analiza, ki jo je v sredo objavil ameriški inštitut za umetno inteligenco.

36

Resnični strici v ozadju so mikrobi

Več milijard let so imeli Zemljo sami zase, poganjajo vse ključne procese na planetu, celo padavine. Poseljujejo najbolj ekstremne dele planeta, živijo v nas, po eni od teorij naj bi bili prav mikrobi prišleki z drugega planeta.

16

Najmočnejši raketi sveta trda prede, pa še veliki naslednik Hubbla je (spet) odpovedan

Nasin predlagani proračun za leto 2020 bo višji od načrtovanega, a obenem nakazuje večje spremembe v ameriškem vesoljskem programu. Težkonosilni raketi SLS se slaba piše, ukinjenih je nekaj načrtovanih vesoljskih misij.

29

Japonka s pomočjo Googla postavila nov rekord v računanju števila pi

Japonska uslužbenka Googla Emma Haruka Iwao je s pomočjo storitev v Googlovem oblaku postavila nov rekord v računanju števila pi. Izračunala ga je na 31,4 bilijona decimalk natančno. Dosedanji rekord je stal pri 21 bilijonih decimalk.

26
Več novic

Izbor

Ljubezenske spletne prevare: Izgubljeni stotisoči evrov, v najhujših primerih življenje

Preventivno obnašanje z veliko mero paranoje je na spletu najboljša obramba, saj ko si enkrat ogoljufan, lahko v veliki večini primerov zgolj "pokličeš policijo in pozabiš na denar", je v pogorovu za MMC dejal strokovnjak za spletne prevare David Modic.

72

Foto: Nasa izdala najostrejše posnetke Ultime Thule sploh

Nasa je izdala najostrejše fotografije planetoida Ultima Thule, kar jih je posnela sonda New Horizons. Le na barvne podatke še čakamo.

19

Odkrili najbolj oddaljeno telo Osončja: kar 18 milijard kilometrov stran

Astronomi so odkrili najbolj oddaljeno (znano) nebesno telo Osončja. To je pritlikavi planet Farout, ki je od Sonca oddaljen 120-krat več kot Zemlja.

95

Foto: Rojeva se 20 planetarnih sistemov

Observatorij ALMA je priskrbel posnetke kar 20 protoplanetarnih diskov, planetarnih sistemov v nastajanju, ki so v relativni soseščini Osončja. Človeštvo o svojih koreninah ve marsikaj.

111

Galaktični kanibalizem: V omari domače Galaksije se skriva ogromen okostnjak

Domača Galaksija Rimska cesta se je v preteklosti združila z neko drugo veliko galaksijo. Ostanke prišlekinje so opazili, ker se obnašajo nenavadno.

62

Se hoče Nasa znebiti Opportunityja? Staremu roverju šteti dnevi.

Veliki peščeni vihar na Marsu se je polegel, a rover Opportunity se še vedno ni oglasil. Kmalu se bo Nasa z njim prenehala aktivno ukvarjati, v nezadovoljstvo dela zaposlenih v agenciji.

11
Več