Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novinarska konferenca ob 11.00: Vesna Kerstin Petrič z ministrstva za zdravje

Znanost in tehnologija

Andrijanič za mobilno aplikacijo z vsemi storitvami javne uprave

Vodja Strateškega sveta za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič si želi mobilne aplikacije, s katero bi dostopali do vseh storitev javne uprave, ter povezovanja podatkovnih baz. Znova je zavrnil očitke proti Uberju, njegovemu delodajalcu.

126

Pentagon razvil čip, ki zaznava že asimptomatične okužbe

Ameriška Agencija za napredne obrambne projekte (DARPA), ki je del Pentagona, je razvila poseben mikročip, ki se vstavi človeku pod kožo in lahko zazna pojav koronavirusa tudi pri nekom, ki ne kaže simptomov.

69

V boju za rektorja ljubljanske univerze ostajata Papič in Majdič

Profesor na veterinarski fakulteti Gregor Majdič in zdajšnji rektor Igor Papič se bosta pomerila za položaj rektorja Univerze v Ljubljani v drugem krogu, ki bo v sredo, 21. aprila.

44

Slovenija prvič del največje mednarodne vaje s področja kibernetske varnosti

Pod okriljem Nata se v torek začenja mednarodna vaja kibernetske obrambe Locked Shields 21, del katere bo tudi Slovenija. Ta bo državam omogočila izboljšanje sposobnosti obrambe nacionalnih informacijskih sistemov in kritične infrastrukture.

5

"Gremo!" 60 let od dne, ko je Jurij Gagarin kot prvi človek obkrožil Zemljo.

Mineva natančno 60 let od dne, ko je ruski kozmonavt Jurij Gagarin kot prvi človek poletel v vesolje. V vesoljski kapsuli Vostok 1 je enkrat obkrožil Zemljo in se po 108 minutah poleta vrnil na trdna tla.

29

Polet helikopterja na Marsu zaradi tehničnih težav prestavili

Še malo bo treba počakati, preden se bo na drugem planetu zgodil prvi pogonski nadzorovani polet. Nasin helikopter Ingenuity, ki naj bi na Marsu poletel v nedeljo, bo po napovedih agencije Nasa vzletel šele 14. aprila.

4
Več novic

Izbor

Marsovski helikopter bo poletel, temni oblaki za evropske rakete, gneča pred Suezom

Nasa je razgrnila načrte za polet marsovskega vijakarja Ingenuity, evropski voditelji so vse bolj zaskrbljeni zaradi vzpona SpaceX-a, Rusija se pripravlja na 60. obletnico poleta Gagarina ... Vse to in še več v 84. Vesoljskem tedniku.

26

Google in Facebook proti predlogu zakona o delitvi oglasnih prihodkov

Tehnološka velikana Google in Facebook odločno nasprotujeta ameriškemu predlogu zakona glede pravičnejše delitve oglasnih prihodkov z ameriškimi mediji, katerih vsebine ta podjetja objavljajo na svojih spletnih straneh.

36

Vesolje: polet vesoljske ladje, ki bi lahko spremenila svet

Večkratna uporabnost raket, zagon programa Artemis, neustavljiv napredek kitajskega vesoljskega programa, odkritje skrivnostnega fosfina na Veneri, temnenje Betelgeze, karta domače Galaksije ... Zanimivo leto. Kaj vse še sledi?

32

"Bilo je veliko presenečenje, da gre Slovenija v vesolje"

Naslednji teden bosta na raketi Vega v vesolje poletela prva slovenska satelita. MMC se je pred tem prelomnim dogodkom pogovarjal z vodjo ene od dveh ekip, Tomažom Rodičem, ki je prisoten na samem izstrelišču v Francoski Gvajani.

38

"Start-upom v Sloveniji in po Evropi je veliko težje, ker nimajo takega dostopa do kapitala kot mi"

"Računalniške igre so v resnici abstrakcija resničnega sveta, kjer je odstranjeno vse dolgočasno in ohranjeno samo tisto najzanimivejše," pravi Jernej Barbič. 

25

Red Dot: Smučarski čevelj, luksuzna prikolica – oblikovanje je med epidemijo reševalo tudi življenja

Kot je za MMC povedal direktor rdeče pike Peter Zec, bo vloga oblikovanja vse pomembnejša, v Vuhanu so tako s prstanom ugotavljali covid-19. Slovenci imamo letos osem nagrajenih proizvodov s to prestižno nagrado za kakovostno oblikovanje.

13
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov