Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Znanost in tehnologija

Vlada potrdila predlog zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti

Vlada je sprejela predlog zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti. Predlog določa organiziranost znanstvenoraziskovalnega in inovacijskega sistema ter financiranje, organiziranost, izvajanje in nadzor znanstvenoraziskovalne dejavnosti.

2

Izumitelj protivirusne zaščite McAfee umrl v španskem zaporu 

Ameriški podjetnik in izumitelj protivirusne programske opreme John McAfee je umrl v španskem zaporu. Umrl je le nekaj ur za tem, ko so španske oblasti odobrile izročitev ZDA. 

82

Slovenija in Italija bi sodelovali na področju vesolja

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v okviru dvodnevnega obiska v Italiji z italijansko vesoljsko agencijo podpisal pismo o nameri o sodelovanju na področju vesoljskih dejavnosti v miroljubne namene.

2

Domen Savič: Podatki uporabnikov na spletu se uporabljajo tudi za izdelavo pametnih bomb in orožja

Če so se nam na pohištvenem sejmu Ambient zdela vhodna vrata, ki se odpirajo s prepoznavo obraza, simpatična, je vse manj simpatično, da takšno tehnologijo vse bolj uporabljajo na delovnih mestih, vhodih v trgovino, domnevno tudi slovenska policija.  

79

Predstavniki EU-ja za prepoved umetne inteligence v namen identifikacije ljudi

Umetna inteligenca se ne bi smela izkoriščati v namene identifikacije ljudi na javnih površinah, so v ponedeljek pozvali najvišji predstavniki EU-ja za varovanje osebnih podatkov.

3

Na mednarodni vesoljski postaji namestili solarne panele

Francoski in ameriški astronavt sta v šestih urah namestila nove solarne panele na mednarodni vesoljski postaji, ki bodo okrepili dobavo energije na postaji, je sporočila ameriška vesoljska agencija Nasa.

12
Več novic

Izbor

Helikopter in kisik na Marsu, ruski umik z MVP-ja, kitajska Voyagerja

Na Marsu je dvakrat poletel helikopterček, proizvajali so kisik, Kitajska pripravlja par medzvezdnih sond, Rusija nakazuje, da bi se rada umaknila z Mednarodne vesoljske postaje ... Vse to in še več v 88. Vesoljskem tedniku.

10

Nasa presenetljivo izbrala Starship za pristanek na Luni, 60 let od Gagarinovega poleta

Minilo je 60 let, odkar je človek prvič poletel v vesolje in orbito. Ob robu proslav poleta Jurija Gagarina Putin išče načine, kako Rusijo ohraniti kot vodilno vesoljsko velesilo ... Vse to in še več v 87. Vesoljskem tedniku.

78

Marsovski helikopter bo poletel, temni oblaki za evropske rakete, gneča pred Suezom

Nasa je razgrnila načrte za polet marsovskega vijakarja Ingenuity, evropski voditelji so vse bolj zaskrbljeni zaradi vzpona SpaceX-a, Rusija se pripravlja na 60. obletnico poleta Gagarina ... Vse to in še več v 84. Vesoljskem tedniku.

26

Google in Facebook proti predlogu zakona o delitvi oglasnih prihodkov

Tehnološka velikana Google in Facebook odločno nasprotujeta ameriškemu predlogu zakona glede pravičnejše delitve oglasnih prihodkov z ameriškimi mediji, katerih vsebine ta podjetja objavljajo na svojih spletnih straneh.

36

Vesolje: polet vesoljske ladje, ki bi lahko spremenila svet

Večkratna uporabnost raket, zagon programa Artemis, neustavljiv napredek kitajskega vesoljskega programa, odkritje skrivnostnega fosfina na Veneri, temnenje Betelgeze, karta domače Galaksije ... Zanimivo leto. Kaj vse še sledi?

32

"Bilo je veliko presenečenje, da gre Slovenija v vesolje"

Naslednji teden bosta na raketi Vega v vesolje poletela prva slovenska satelita. MMC se je pred tem prelomnim dogodkom pogovarjal z vodjo ene od dveh ekip, Tomažom Rodičem, ki je prisoten na samem izstrelišču v Francoski Gvajani.

38
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov