Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Lutkovne predstave Lutkovnega gledališča Maribor Sneguljčica

14. 5. 2020

Trije igralci želijo zaigrati pravljico, a prav vsak hoče glavno vlogo pripovedovalca. Nekako se sporazumejo in znana pravljica se lahko začne. Brez nenehnih medsebojnih spopadov človeške nečimrnosti pač ne gre, a vseeno varno pripeljejo nežno Sneguljčico do srečnega konca. Prelepa tradicionalna likovna podoba na odru izriše pisano bogastvo lesenih lutk z lumpastimi palčki na čelu: "Če otroci so človeški malčki, mi, ki manjši smo od njih, smo palčki!"

Lutkovne nanizanke in predstave Vidkova srajčica, posnetek lutkovne predstave

10. 4. 2020

Travnik, potok, grmovje, pajek na pajčevini, ptič v zraku, bela ovca na travniku. Sonce na nebu in oblak. Levstikov Videk v izvedbi gledališča FRU-FRU je predstava, namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polna mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v počasnem ritmu prepletajo z glasovi petih besed in drobnih instrumentov. Je kakor sanjsko potovanje malega Vidka, ki prinese zanimiva srečanja z znanimi živalmi in – novo srajčico.

Lutkovne nanizanke in predstave Muca Copatarica, lutkovna predstava

7. 6. 2018

Kaj se zgodi, če otroci zvečer ne pospravijo svojih copatkov? Odnese jih Muca Copatarica! Otroci v predstavi sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu srečajo mnogo živali, pa tudi srečanje z muco je posebno doživetje. Priljubljena pravljica o muci v prikupni predstavi za najmlajše gledalce, bo otroke zvečer zagotovo spomnila, da bodo poskrbeli za svoje copatke. Lutkovno gledališče FRU-FRU

Lutkovne nanizanke in predstave Nariši mi backa, lutkovna predstava

1. 6. 2018

Na majhnem planetu živita deček in vrtnica. Deček ima vrtnico zelo rad, ona pa je preponosna in preveč nečimrna, da bi mu ljubezen vračala. Deček jo zapusti in na svojem potovanju po drugih planetih sreča geografa, kralja, svetilničarja, domišljavca in pijanca, čisto na koncu, na Zemlji, pa spozna lisico. Ta mu pove, kako pomebno je, da imaš nekoga rad, da zanj skrbiš, da nekoga udomačiš in nekdo tebe. Potem je on zate najpomembnejši na svetu in ti si zanj. Deček zdaj razume, da je njegova vrtnica zanj najpomembnejša in najdražja, in da se mora vrniti k njej. Pilota, ki ga sreča, prosi, naj mu nariše backa, ki bo obiral grmovje okoli njegove vrtnice. Tako ima vse in lahko se vrne domov. Po motivih knjige Antoina de Saint-Exuperyja: Mali princ Avtorica in izvajalka predstave: Martina Maurič Lazar Lutkovno gledališče Ljubljana

Lutkovne nanizanke in predstave Zlati ključek, pripovedna predstava

31. 5. 2018

Gospodična Bazilika je zelo nenavadna gospa. Ves čas potuje. "Najraje z vlakom!" pravi. In ker ves čas potuje, nosi svoje življenje v kovčku, pardon kovčkih: kovček za pravljice, kovček za glasbo, kovček podarjenih in najdenih predmetov, kovček za obleke,... Zraven pa nosi še tisto, kar moraš vedno imeti pri roki, ko potuješ: dežnik in kravo! In ko se gospodična Bazilika pojavi blizu vas, jo lahko pocukate za rokav in odprla bo kovček za pravljice, v katerem se skrivajo lutke in predmeti. Z njimi vas bo popeljala v razburljivi svet pravljic.

Lutkovne nanizanke in predstave Sneguljčica, lutkovna predstava

30. 5. 2018

Zgodba o Sneguljčici, deklici z lasmi, črnimi kot ebenovina, poltjo, belo kot sneg in ustnicami, rdečimi kot kri, je otrokom že davno zlezla v srce. S čudovitimi ročnimi lutkami je tokrat nastala poetična zgodba o tisti pravi, notranji lepoti, prijateljstvu in ljubezni, ki premaga nevoščljivost in hudobijo. Nežna princeska se kljub pomoči prijaznega frizerja, ki proti vsem ukazom njene hudobne mačehe poudari Sneguljčičino lepoto, znajde sama v temnem gozdu. Živali, ki se zberejo ob njej kar naenkrat niso več divje zveri in palčki, ki en za drugim pridrobencljajo k speči deklici poznajo poleg dragih kamnov tudi vrsto pesmi: pozdravno, pa oprostilno, pa ljubezensko. Ta pride na vrsto na koncu, ko lepi kraljevič poskrbi za srečen konec. Lutkovno gledališče Ljubljana

Lutkovne nanizanke in predstave Kroki in prijatelji, lutkovna predstava

11. 5. 2018

Kroki je krokodilček, ki živi v hišici na robu gozda. Tam ga radi obiščejo prijatelji zajec Tine, veverica Zdenka, merjasec Pavle in sova Urša. Tine je Krokijev najboljši prijatelj, vsako jutro pride h Krokiju na skodelico čaja in partijo šaha. Zdenka, ki je izvrstna kuharica in vrtnarica, Krokiju pomaga urejati vrt in pripravlja najboljšo jagodno marmelado. Pavle je navdušen športnik, Urša pa strastna bralka knjig. Ko Kroki praznuje rojstni dan, misli da so pozabili nanj. Seveda niso pozabili! Presenetijo ga z veliko torto.

Lutkovne nanizanke in predstave Krokijevo gledališče, lutkovna predstava za otrok

8. 5. 2018

Vsako leto spomladi se zberejo prijatelji : Kroki, Zajec Tine, Veverica Zdenka, Sova Urša in Merjasec Pavle, da pospravljajo hišice. Letos je na vrsti Krokijeva. Ko vse lepo očistijo, se odpravijo domov, le Kroki ugotavlja, da je klet še prašna, saj že leta ni bil tam, ker ga je zelo strah. Končno se opogumi, si prižge svečo in zakoraka v temo. V kleti najde veliko zanimivih stvari, na katere je že pozabil; dedkov kovček s katerim je potoval po svetu in dedkove lutke s katerimi sta se igrala, ko je bil Kroki še majhen. Kroki je premagal strah, našel pa spomin na dedka in babico. Gledališče Konj Meta Brulec, Ajda Ross, Silvan Omerzu

Lutkovne nanizanke in predstave Žaba Greta, lutkovna predstava TV Maribor

25. 12. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave An ban pet podgan: Požeruhi in požeruščki, lutkovna nanizanka

11. 10. 2013

Franko in Pilu sta zelo sladkosneda, pa tega drug drugemu nočeta priznati. Ko čuvata piškote, oba na skrivaj skušata kakšnega poskusiti. Kaj pa vi? Ste kdaj požrešni? Se znate obvladati? V delavnici se boste naučili narediti papirnato cvetico.

Lutkovne nanizanke in predstave An ban pet podgan: Na potep, lutkovna nanizanka

4. 10. 2013

Pilu bi rad šel na potep. Želi si dogodivščin in ker bi Franko rad bral časopis, Pilu odide kar sam. Kaj če se bo izgubil? Ko ga Franko nikjer ne najde, ga resnično zaskrbi, da se Piluju ni kaj zgodilo. Gostja v oddaji bo Romana Dobnikar – Šeruga, znana in izkušena svetovna popotnica. Tudi Pilu je pri njej, tako da Franka ne skrbi več, pa še nekaj zanimivih napotkov za popotovanje izvesta… V delavnici pri Branetu se boste naučili narediti papirnatega medvedka.

Lutkovne nanizanke in predstave An ban pet podgan: Moja slika, lutkovna nanizanka, ponovitev

16. 8. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave An ban pet podgan, lutkovna oddaja

9. 8. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Sneguljčica, lutkovna predstava

4. 7. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Veliki kosovirski koncert, otroška oddaja

1. 4. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Jajce, lutkovno-igrana predstava

1. 4. 2013

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Srečni metulj - Kurt Eigel: Slonček Dumbo, oddaja za otroke

29. 3. 2011

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Miha Mate: Zmajčkov rojstni dan, 1. del

22. 3. 2011

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Srečni metulj - Ela Peroci: Očala tete Bajavaje, oddaja za otroke

22. 3. 2011

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Lutkovne nanizanke in predstave Srečni metulj - Ela Peroci: Muca Copatarica

1. 3. 2011

Posnetki predstav različnih lutkovnih gledališč po Sloveniji.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov