Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Tuji filmi Poly

26. 11. 2023

Zgodba s toplino govori o prijateljstvu med deklico in šetlandskim ponijem Osamljena deklica Cécile ne najde svojega mesta v kraju na francoskem jugu, dokler dogajanja ne popestri prihod potujočega cirkusa, ki se ponaša s številnimi zanimivostmi. Deklici se prikupi šetlandski poni Poly, po cirkuški predstavi pa odkrije, da lastnik Brancalou žival trpinči in zanemarja. Cécile ponija reši, vendar ji žival pobegne. Reševalni akciji se pridružijo še drugi vaški otroci. Izvirni naslov: POLY / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: Nicolas Vanier / Scenarij: Nicolas Vanier, Jérôme Tonnerre, Maxime Giffard / Igrajo: François Cluzet, Julie Gayet, Patrick Timsit

Danin dinosvet Dinozaver med policami - Dinozavrski oklep, 16/26

26. 11. 2023

Dinozaver med policami Dana med policami trgovine opazi nenavadnega gosta. Stigimoloh je imel na glavi bodice. Toda zakaj? So bile za obrambo, za merjenje moči ali celo za dvorjenje samici. Dana vzame šop banan in preizkusi svojo teorijo. Dinozavrski oklep Dana opazuje evoplokefala, ki varuje gnezdo z jajci. Ta rastlinojed je bil zelo nevaren. Njegov rep je bil kot močan kij in po telesu je imel oklep. Le kateri dinozaver ga bo premagal? Velik in močan ali majhen in okreten?

Tuje risanke Zog in leteča zdravnika

26. 11. 2023

Kraljična Zala, Klativitez in zmaj Zog so nadvse nenavadna ekipa letečih zdravnikov. Predani so svojemu poklicu in zdravijo resnične in pravljične živali: morsko deklico, samoroga in leva. Ko kralj zapre Zalo v grad, mora kraljična izbrati med begom na svobodo in zdravljenjem svojega bolnega strica. S pomočjo Zoga in Klativiteza najde pravo zdravilo. Risanka je posneta po knjižni predlogi pisateljice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja.

Gudrun, vikinška kraljična Fjordski poni

21. 11. 2023

Vikinško poletje je en sam dolg dan. Takrat je čas za potepe v naravi. Ni lepšega, kot da sedemo pod bukev. Gudrun sanjari in opazi ponija, ki se je prišel past. Divji je, toda s pomočjo ga Gudrun ukroti.

Tuji filmi Mala mama

19. 11. 2023

Čaroben, rahločuten in ganljiv novi otroško-mladinski film režiserke Céline Sciamma, ene najbolj cenjenih avtoric sodobnega evropskega filma: neobičajen, avtorski, intimen in meditativen, tako da v resnici nagovarja občinstvo vseh generacij. Osemletna deklica Nelly s starši odide v gozd, kjer stoji babičina hiša – babica je nedavno umrla in pospraviti morajo njene stvari. Medtem ko preganja dolgčas med raziskovanjem hiše in narave, sreča deklico, ki ji je na las podobna. Navežeta se druga na drugo. Izkaže se, da je deklica njena mama, ki ji je bila pri osmih letih zelo podobna. Ni pojasnjeno, ali si Nelly vse to zgolj domišlja. Važno je, da poglobi vez z mamo in babico. Originalni naslov: PETITE MAMAN Leto produkcije: 2021 Država: Francija Žanr: drama Režija: Céline Sciamma Scenarij: Céline Sciamma Igrajo: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne

Tuji filmi Najboljši Sune

19. 11. 2023

Družinska komedija iz serije filmov o energičnem Sunetu tokrat govori o tem, kaj vse je mladenič pripravljen narediti za ljubezen. Odgovor se glasi: še preveč! Sune je živahen deček, ki se želi udeležiti šolskega izleta predvsem zato, ker je zaljubljen v svojo sošolko. Na drugi strani ima pomembne družinske obveznosti, ki jih ne more preložiti. Ravno Sune je imel že zmeraj strašne težave z odločanjem. Tudi zdaj tehta med enim in drugim, in ker se ne more odločiti, se »odloči«, da se bo udeležil kar obojega. Čaka ga izjemno težek teden. Biti mora na dveh krajih ob istem času. Izvirni naslov: SUNE – BEST MAN Švedski film, 2019 Režija in scenarij: Jon Holmberg Igrajo: Elis Gerdt, Baxter Renman, Tea Stjärne

Gudrun, vikinška kraljična Vidra

16. 11. 2023

V vikinški vasi je tržni dan. Hrupno je in kadi se. Gudrun pogreša divjino. Odpravi se na obalo. Tam je hladno in sveže. Gudrun presenečena naleti na očeta, ki drema. Mu bo lahko izmaknila zapestnico?

Gudrun, vikinška kraljična Volk

14. 11. 2023

Z zahoda piha. Kraljična Gudrun čaka, da se njen oče, kralj Sigurd, vrne domov. Na obali ni nikogar. Oče je najbrž pristal drugje. Ko se Gudrun vrača domov, opazi volka. Oba z deklico sta prestrašena.

Danin dinosvet Dinozavrski tekmeci - Dinozavrski rolkar, 15/26

12. 11. 2023

Dinozavrski tekmeci Danin očka kuha maslenega piščanca. Tokrat bo vanj dodal skrivno sestavino, zato verjame, da bo v kuhanju premagal svojega brata. Posebni čili zaupa Dani, toda kaj, ko so na vrtu že trije dinozavri, ki si vsak po svoje prizadevajo, da bi se pogostili z njim. Dinozavrski rolkar Dana si želi na svoji koži preizkusiti, kako je, če si hiter kot najhitrejši dinozaver. Prelevi se v kompsognata in stopi na rolko. Vendar ne gre vse gladko. Dana mora najprej odkriti skrivnost kompsognatove hitrosti.

Posebne epizode risank Školjka s krompirčkom

5. 11. 2023

Devetletna Noa pride živet k mami, ki v restavraciji na bretonskem otoku dela kot natakarica. Tam ugotovi, da se vsi otroci na otoku že dolgo poznajo in znajo vsi jadrati. Noa sanja, da bi tudi sama postala jadralka in sodelovala na regati! A mama ji ne more plačati jadralskega tečaja … Kako naj se Noa, ki so jo otoški otroci poimenovali Školjka s krompirčkom, nauči jadrati, da jo bodo sprejeli v svojo družbo?

Posebne epizode risank Luiza in pernata kača

5. 11. 2023

Devetletna Luiza se je ravnokar preselila v Mehiko. Ko Quetza, njen ljubljeni kuščar, pobegne na ulice mesta, ga Luiza odide iskat. Pri tem spozna Artura. Otroka z rokoborcem Diegom zasledujeta Quetza in skupaj poskrbijo, da se reinkarnira v mehiško božanstvo Kecalkoatla.

Posebne epizode risank Bi se gnetli na tej metli?

5. 11. 2023

Risanka je posneta po slikanici Bi se gnetli na tej metli?, ki sta jo ustvarila Julia Donaldson in Axel Scheffler. To je zgodba o prijazni čarovnici, ki povabi na svojo metlo druščino različnih živali, ki ji pomagajo najti stvari, ki jih izgublja, ko leti z metlo. Kar pa ni v veliko veselje njenemu mačku, dokler se ne pojavi strašni zmaj…

Izzivalci Moja prihodnost

4. 11. 2023

Voditeljica Tina Antončič se bo v torek družila z mladimi športniki: gorsko kolesarko Marušo Terezo Šerkezi, smučarskim skakalcem Rokom Masletom in teniškim igralcem Aljažem Štorom. Izzivalec v dokumentarnem filmu bo 13-letni Lan, smučar prostega sloga. Znašel se je pred odločilno prelomnico: bi se popolnoma posvetil športu, v katerem je zelo dober, ali bi v življenju raje počel še kaj drugega?

Tuji filmi Maline z gorčico

3. 11. 2023

13-letna Meeri Ehrlich se spopada z več težavami kot njeni vrstniki. Zaljubljena je v fanta, ki ji ne vrača pozornosti. Nedavno ji je umrla mama. Oče je pogrebnik in išče novo ženo, a ko jo najde, Meeri z novo družinsko članico ni zadovoljna. Ker pa je močno zaljubljena, nekega dne dobesedno poleti. Čeprav poskuša svojo supermoč pred drugimi skriti, jo njeni bližnji odkrijejo. In ko končno dobi dokaz, da ji fant, v katerega je zaljubljena, ljubezni ne vrača, supermoč izgubi. Lep dekliški film s fantazijskimi elementi raziskuje mladostniško krizo in prikaže, kako v življenju večkrat izgubimo krila in jih dobimo nazaj. Priporočena starost: 10+ Originalni naslov: HIMBEEREN MIT SENF Leto produkcije: 2020 Država: koprodukcija Žanr: mladinski film Režija: Ruth Olshan Scenarij: Heike Fink in Ruth Olshan Igrajo: Luc Schiltz, Leni Deschner, Fabienne Elaine Hollwege, Benedikt Jenke

Posebne epizode risank Dunja

3. 11. 2023

Dunja in njeni stari starši morajo zapustiti svojo državo in si poiskati nov dom. Na dolgem potovanju po svetu Dunja išče zatočišče, ob tem pa srečuje mnogo različnih ljudi in doživi zanimive dogodivščine. In ko naleti na navidez nepremagljivo oviro, ji pomagata starodavna modrost in seme črne kumine njene babice.

Izzivalci Pod gladino

3. 11. 2023

V petek pa vas bo voditeljica Neža Prah Seničar izzvala z ribarjenjem in potapljanjem. O varnem potopu na vdih in opazovanju lepot pod gladino bodo pripovedovali David, Jakob in Astrid. V dokumentarni seriji Izzivalci boste spoznali Ognjena iz Črne gore, ki lovi ribe in skrbi, da se v morju ohranja ekosistem. Druščini v studiu se bo pridružil tudi Marcel, ki muhari, torej lovi sladkovodne ribe. Spoznali bodo tudi morske deklice.

Izzivalci Vintage - oblačila z zgodbo

2. 11. 2023

Četrtkovi Počitniški izzivalci bodo modni in okoljsko osveščeni. Pevec skupine MRFY, Gregor Strasbergar in Tarin iz Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani bosta skušala voditeljico Marušo Prelesnik Zdešar navdušiti za vintage modo. Skupaj vas bodo povabili na triftanje, ponovno uporabo oblačil, in mini modno revijo vintage slogov iz našega televizijskega fundusa. Chirsty Bella, glavna junakinja dokumentarne serije Izzivalci, bo poskusila stkati tvid, vi pa boste lahko z Martinom in Nikolino našli super zamisli za ustvarjanje, ki ne škodi okolju.

Izzivalci Moč besed

1. 11. 2023

Voditeljica Jasna Merklin se bo s svojimi gosti spraševala, kakšna je lahko moč besed v glasbi, poeziji in pri javnem nastopanju. O tem bosta razmišljala 15-letni Mark Kalšek, ki rad nastopa in piše besedila, ter raper Leopold I. V seriji Izzivalci boste spoznali 11-letno Hendi, ki s poezijo izrazi svojo izkušnjo z begunstvom. Boris in Ulijana, ki sta pred dobrim letom zaradi vojne v Ukrajini prišla v Slovenijo, pa bosta povedala, kako se onadva spoprijemata s težko preizkušnjo.

Tuji filmi Bertov dnevnik

30. 10. 2023

Bert obožuje superjunake, ne mara koriandra in rad sanjari. Na primer o tem, da je najbolj »kul« sedmošolec na šoli, ki ga ljubi najbolj »kul« dekle na šoli. In še nekaj: Bert piše dnevnik! In prvi šolski dan zanj dobi štiri zvezdice in pol! Ko se zaljubi devetošolko, ki jo kličejo »Jogurt Lejla«, ugotovi, da je njegova nova sošolka Amira Lejlina sestra. Zato se potrudi, da z Amiro skupaj izvedeta šolski projekt. Ko Bert na Lejlini postelji najde dnevnik, ga zasrbijo prsti. Kako bolje spoznati osebo in si utreti pot do njenega srca, če ne s poznavanjem njenih skrivnosti? In da nastane omleta, je pač treba razbiti jajce! Bert prebira dnevniški zapis , a ga usoda in srce odpeljeta drugam. Film je posnet po uspešni knjižni zbirki Bertovih dnevnikov švedskega pisateljskega dueta Andersa Jacobssona in Sörena Olssona, avtorjev zgodb o še enem otroškem knjižnem in filmskem junaku, Suneju. Priporočena starost: 10+ Originalni naslov: BERTS DAGBOK Leto produkcije: 2020 Država: Švedska Žanr: otroški film Režija: Michael Lindgren Scenarij: Tapio Leopold in Robin Muhr Igrajo: Hugo Krajcik, Julia Pirzadeh, Frank Dorsin, Yussra El Abdouni

Posebne epizode risank Duh morja

30. 10. 2023

V mirni ribiški vasici na obali Burme živita Su Ki in njen bratec Aun Min. V prostem času iščeta zaklade, ki jih morje naplavi na kopno. Nekega dne v Zalivu brodolomov odkrijeta ladijsko razbitino. Naslednje jutro pa najdeta ladjo v vodi, pripravljeno na plovbo! Ladijski trup zaškripa, jadra se napnejo in uročena ladja začne pripovedovati svojo zgodbo: o duhu morja na fantastičnem potovanju ...

Stran 1 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov