Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. mar. 2021

TV Maribor • Sob, 20. mar.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi o antologiji slovenske punk poezije, ki jo je v knjigi Zamenite mi glavo zbral Esad Babačić. Obiskali smo koncert ob 75-letnici Koncertne poslovalnice Maribor in si ogledali spletno eksperimentalno predstavo Kljuvanje v sencah, Davida Cvelbarja in Mateja Marinčka. V MGLC-ju najnovejšo serijo grafik razstavlja umetnica Sonja Vulpes. V kulturi bivanja pa tokrat o prenovi staromeščanskega stanovanja v Vili Beta.

Az adás tartalma:

- Együtt-létben: a muravidéki magyar csúcsszervezet kiadványa;
- Muravidéki magyar értékek nyomában – díjkiosztó;
- évfordulók a kultúra, a művészet és a sport terén;
- Nemzetünk hímes tojásai 2021 – felhívás;
- az ibolya mint gyógynövény és illatszer-alapanyag.

Vsebina oddaje:

- V so-žitju: prva publikacija pomurske madžarske krovne organizacije;
- Po sledeh prekmurskih madžarskih vrednot – podelitev nagrad;
- obletnice na področju kulture, umetnosti in športa;
- Pirhi našega naroda 2021 – razpis;
- vijolica kot zdravilna rastlina in sestavina parfumov.

Tradicionalni petek na finalu sezone v alpskem smučanju – dan za ekipno tekmo. V tej sezoni smo eno že videli. Na svetovnem prvenstvu so zlato medaljo osvojili Norvežani, ki so v finalu porazili Švede. Bronasti so bili Nemci.

V avgustovskem izboru mariborski jutranjiki med drugim ponujajo: pogovor s psihoterapevtom o nasilju, recepte s timijanom, zgodbo o Bernardkovi hiši, ki diha preteklost ter zgodbo o Azilu za rože in ljudi, nekaj vaj s katerimi lahko okrepimo spomin in srečanje z glasbeno skupino iz Trbovelj. Orlek seveda.

V oddaji potujemo k Slovencem v Avstrijo na literarne dneve v Slovenski čitalnici v Gradcu, preko spleta seveda.
V Pliberku smo se pogovarjali s predsednikom Društva Kulturni dom Pliberk Jurijem Mandlom.
Še prej pa postanek ob morju, kjer se veselimo novih virtualnih in stvarnih izletov čez mejo. Že več let Slovenski raziskovalni inštitut prireja srečanja namenjena staršem, ki vpisujejo otroke v vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom v Furlaniji Julijski krajini. Letos je srečanje, ki so ga poimenovali Učenje slovenščine od otroštva do mladosti zaradi razmer prvič potekalo na spletu.

Podpora porabskim Slovencem. Državni sekretar najavil tudi sredstva za monoštrsko cerkev.
Generalna konzulka v Monoštru. Metka Lajnšček je predstavnica Slovenije že leto in pol.
Program madžarskih vasi. Števanovci nabavili stroje za urejanje javnih površin in medicinske pripomočke.
Postni čas. Porabci še danes poznajo in pripravljajo postne jedi.

Tokuzo se pred tastom, trgovcem z algami, pretvarja, da hodi iskat novih kupcev, v resnici pa se pri kuharju v garnizonu uči kuhanja. Spoznavanje zahodnjaških kuharskih veščin in sestavin postane njegova nova strast, svoje delo in družino, v katero se je priženil, pa zanemarja. Naposled se odloči za pobeg: odide v Tokio, kjer mu brat pravnik priskrbi mesto vajenca v elitni restavraciji Plemiške zbornice.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dejan Pušenjak je nekdanji novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik sobotne priloge Večera, ki je pri Založbi Pivec pred kratkim izdal knjigo spominov z naslovom Retrovizor in podnaslovom Dnevnik gospodinjca. Za nepoznavalce medijske krajine je to bogato branje z romantičnim spominom na Maribor, tistim, ki medijsko krajino še sooblikujemo, pa vsiljujejo nova vprašanja.
Vabimo vas, da si pogovor z Dejanom Pušenjakom v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 15. marca ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Trg rabljenih vozil v Sloveniji je velik. Strokovnjaki ocenjujejo, da v naši državi vsako leto zamenja lastnika več kot 100 tisoč vozil. Nakup takšnega vozila pa utegne biti loterija, pa naj ga kupimo v Sloveniji ali v tujini. Policija svari pred lažnimi oglasi, goljufivimi ponudniki in skritimi napakami na vozilu. V oddaji med drugim govorimo o tem, kako prepoznati sumljive oglase, kaj lahko gre pri nakupu rabljenega avtomobila narobe in ali pogosteje zavajajo slovenski ali tuji prodajalci. Pa tudi o tem, zakaj moramo dobro premisliti, če želimo kupiti vozilo od ponudnika iz Litve.

Tokratni Opus bo na programu na dan žena, zato se bomo spomnili Zlate Gašperšič Ognjanovič, nekdanje solistke ljubljanske Opere, ki praznuje lep življenjski jubilej, 90-letnico.
Še vedno je izjemno vitalna in se natančno spominja prav vseh vlog in zlate dobe ljubljanske Opere, o njej in povezanosti z glasbo bodo razmišljali tudi v Kropi , od koder izhaja in kjer ji bodo v poklon pripravili koncert z razstavo. V oddaji boste videli odlomke iz bogatega arhiva TV Slovenija. Ognjanovičevi je bil zelo blizu tudi Schubertov samospev, o njem in o baročni operi pa bo spregovoril tenorist Aco Biščević, edini slovenski interpret samospeva, ki se sam spremlja na klavirju, sicer pa mednarodno dejaven zlasti v Bachovih pasijonih.
Avtorica oddaje: Darja Korez Korenčan

Slalom je tako rekoč čez noč postal najboljša slovenska ženska disciplina. Ana Bucik in Andreja Slokar sta se zelo izkazali na svetovnem prvenstvu in dobro formo prenesli tudi v zaključek sezone. Zanima nas tudi zelo napet obračun za mali kristalni globus med Mikaelo Shiffrin, Petro Vlhovo in Katharino Liensberger.

Deskarji na snegu v paralelnih disciplinah končujejo sezono svetovnega pokala. Zadnje prizorišče je Berchtesgaden v Nemčiji, kjer bosta na sporedu dve preizkušnji: paralelni slalom in tekma mešanih dvojic. Za slovensko reprezentanco bo še kako pomembna posamična tekma. Žan Košir je namreč v odličnem položaju v boju za veliki kristalni globus. Trenutno je na tretjem mestu in za vodilnim zaostaja le za 13 točk.

Prva postaja za smučarske skakalke po svetovnem prvenstvu je Nižni Tagil v Rusiji. Dekleta so imela pred zaključkom svetovnega pokala kar dolg premor, najbolj nestrpno pa nadaljevanje pričakuje Nika Križnar. Vodilna v skupnem seštevku ima priložnost osvojiti veliki kristalni globus. A do konca je še pet tekem, drži pa tudi, da Slovenkam skakalnica Štorklja zelo ustreza. Sobotno preizkušnjo si lahko ogledate v posnetku, komentiral ga bo Miha Mišič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov