Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 8. maj. 2021

TV Maribor • Sob, 8. maj.

Celjski rokometaši so se po porazih z Velenjčani in Koprčani v državnem prvenstvu znašli pred težavno nalogo: sezono pripeljati do načrtovanega prvega mesta na lestvici. Že to soboto jih čaka nov težek preizkus – gostovanje pri Trimu iz Trebnjega, ki ima pod vodstvom Uroša Zormana za sabo odlično leto. Derbi bomo spremljali na našem drugem programu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Az adás tartalma:

- a járványhelyzet ellehetetleníti a vendéglátósok munkáját;
- a fiatal családok lakhatási problémái a Lendvai községben;
- jótékonysági kerékpártúra;
- egy fiatal biológus a hódokat kutatja.

Vsebina oddaje:

- epidemiološke razmere onemogočile delo gostincem;
- stanovanjski problemi mladih družin v Občini Lendava;
- dobrodelna kolesarska tura;
- mlada biologinja raziskuje bobre.

V avgustovskem izboru mariborski jutranjiki med drugim ponujajo: pogovor s psihoterapevtom o nasilju, recepte s timijanom, zgodbo o Bernardkovi hiši, ki diha preteklost ter zgodbo o Azilu za rože in ljudi, nekaj vaj s katerimi lahko okrepimo spomin in srečanje z glasbeno skupino iz Trbovelj. Orlek seveda.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Aprilske pozebe. Nizke temperature so prizadele cvetoče sadno drevje tudi v Porabju.
„Železna zibeu”. Daljša pripoved Milivoja Mikija Roša je prežeta s čarovnijo.
Razstava o zgodovini industrije. V Monoštru je nekoč delovala vrsta tovarn.
Materinski dan. Na Madžarskem letos praznujemo matere 2. maja.

Po treh letih v Parizu Tokuzo postane kuharski mojster. Zaposlen je v kuhinji hotela Ritz, kjer dela pod okriljem revolucionarnega velikega kuharskega mojstra Augusta Escoffierja. Stanovanje si deli z dekletom Françoise in bivšim kuharskim kolegom Šintarom, ki se mu kot slikarju kar ne nasmehne sreča.
Nekega dne veleposlanik Avano Tokuzu sporoči izjemno novico: japonski dvor želi, da bi vodil pripravo banketa ob ustoličenju novega cesarja. Tokuzo se mora odločiti med pariškim življenjem, ki se mu je privadil, in obljubo, ki jo je dal na smrt bolnemu bratu Šutaru.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gost oddaje Dober večer bo upokojeni podjetnik mag. Vinko Kurent. Govorili bomo o njegovem osebnem soočenju s Parkinsonovo boleznijo. Gre za neozdravljivo bolezen, bolnik pa lahko z različnimi dejavnostmi upočasni njeno napredovanje. Vinko Kurent vodi mariborsko enoto društva Trepetlika, ki je k dejavnostim dodalo novo vadbo, prilagojeno za bolnike, katere osnova je namizni tenis. Njihov splošni cilj je upočasnjevanje napredovanja bolezni, poseben pa udeležba na svetovnem prvenstvu »Parkinson – pink-pok« v Berlinu.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Konec lanskega leta je Evropska centralna banka (ECB) napovedala, da bo pospešila razvoj digitalnega evra, ki naj bi ga Evropejci dobili do leta 2025. Digitalni evro je zamišljen kot elektronski denar Evropske centralne banke, namenjen pa naj bi bil najširši javnosti, zlasti za manjša plačila, in predvidoma brez posredovanja bank ali ponudnikov kartičnih storitev. Dokončno odločitev o uvedbi digitalnega evra, s katero se odziva na velike tehnološke spremembe in izzive, ki jih prinašajo tako kriptovalute, kot tudi razmah storitev finančnih tehnoloških podjetij, bo ECB sprejela julija.

Ena najbolj nenavadnih gledaliških sezon se počasi zaključuje, gledališča pa so vse od oktobra lani še vedno zaprta. Gledališka dejavnost je v času epidemije ena najbolj prizadetih in spregledanih.
Edina preživetvena strategija je še vedno spletno predvajanje gledaliških uprizoritev, kar velja tudi za Monologe s kavca Luke Marcena in Preblizu Jaše Kocelija. Pogovarjali smo se tudi z letošnjo Grumovo nagrajenko za najbojlšo izvirno dramo, dramaturginjo in raziskovalko Majo Šorli. In še 100 pisem mojemu igralcu.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov