Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 8. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 8. maj.

V nocojšnji Kulturi bomo predstavili spletni festival Drame SNG Maribor, ki se začenja z dramo Ivorja Martinića Somrak bogov. V ljubljanski Mali drami smo si ogledali igro francoske dramatičarke Veronique Olmi Škorpijon, ki se posveča problematiki nesprejemanja drugačnosti. Predstavili vam bomo tudi domačo zasedbo Regen, ki bo nastopila v Kinu Šiška, pa nove prostore Akademije za gledališče, radio, film in televizijo in skupinsko razstavo Slikarstvo zdaj! v Mestni galeriji Nova Gorica.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Cvetka Sokolov, Rdeča hiša

Bere in pripoveduje: Barbara Cerar

Včasih si želimo nemogočih stvari. Tako bi Borček rad letel, vendar bobri ne letijo. Večkrat je poizkusil, pa je vedno naredilo «štrbunk«. Morda veste, česa si želi Jure, ki ga Borček in Barbara spoznata v Rdeči hiši? … Prisluhnimo. Zamižimo. In potujmo z domišljijo.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu mnogo pisanih rož.
Med rožami pa odkrije tudi nov zvok – brenčanje. Boris mu pove, da je to čebela, Doris pa mu razloži, da čebele na cvetovih nabirajo nektar in ga spremenijo v med. Medtem pa oči v parku ne more in ne more prodati novega ribjega sladoleda, ker se medvedom ne zdi okusen. Žan stisne Mislija in se domisli, da bi oči lahko naredil sladoled medenega okusa. In medeni sladoled je medvedom res zelo všeč.

Očka Kalimeru pokaže umetnost origamija in Kalimero naredi iz papirja čudovito vesoljsko ladjo. Hiti jo pokazati prijateljem. Na poti sreča Lili, ki nese težke škatle. Kalimero svoj origami za hip pusti pri koritu z rožami, da bi ji pomagal. Tam pa ga zagleda Hop.

Av! Nejko se zbudi s kljunobolom. Težava je, da ne mara hoditi h Kljunologu. Prijatelji mu predlagajo različna zdravila, da bi ublažil bolečino. Nejko v svojem kljunu odkrije nekaj čudnega. Izkaže se, da se je Mavricij ponoči naveličal njegovega smrčanja in mu v kljun zataknil ledeno svečo. Mogoče bi pa Nejko raje šel k zdravniku zaradi smrčanja?

Zakaj se sladoledna lučka na soncu stopi in kako iz vode nastane led? Zmedi bo izvedel tudi to, pomagal pa mu bo Snežko.

Luna in Zemlja povabita malega Timoteja in njegovega prijatelja žerjava gledat, kako je nastala Luna. Pred davnimi časi je skozi naše Osončje letelo nešteto asteroidov. In marsikateri od njih se je zaletel v Zemljo.

Anka se zelo boji ognja. Naenkrat se pojavi dim. Hitro gre pogledati, kje je ogenj, Lars pa pokliče gasilce. Gasilci hitro pridejo. Še sreča, da ni gorelo. Gasilec razloži Anki, na kaj je treba paziti in kako ukrepati, če pride do požara.

Andrej ve, da znajo mladički sijajno plezati. Mali črni medvedi v Severni Ameriki se hitro naučijo, katero drevo je pravo za to. Vidre v Braziliji plezajo po blatnem rečnem bregu, izraelski kozorogi pa se učijo plezanja po strmih pobočjih.

Kot vsak Viking mora tudi kraljična obvladati borilne veščine. Toda vihtenje meča je prenaporno. Na srečo Vikingi potrebujejo tudi dobre izvidnike. Gudrun gre na obalo in tam zagleda tjulnja.

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine. Eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali po deblih.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Za trenerje spuščanja po progi z bobom je konec delovnega dneva. Čas je za zabavo in ribjo pojedino.

Smo že v polfinalu, kjer so ostale le še 4 šole. V 29. oddaji možgane napenjajo Jakob, Urban in Andrej iz OŠ Frana Roša Celje (rumeni) ter Katarina, Zala in Aljaž iz OŠ Križe (vijolični). Prometne znake in bistroumne nesmisle takoj prepoznajo, elektroni v atomih in njihove orbitale povzročajo kratek stik. Medtem, ko je hitrost je vrlina vijoličnih, rumeni raje lebdijo. Kdo se bo zavihtel v finale, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Po svojem ne ravno odličnem nastopu na gredi hoče samica povodnega konja zmesti tekmovalko za seboj.

V Infodromu smo se pozanimali, kaj menite o nacionalnem preverjanju znanja in vas ob prihajajočem dnevu Evrope vprašali, ali se čutite del skupnosti Evropske unije. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo delovanje štirih najpomembnejših institucij Unije. Preverjamo, kaj pomeni, da si nadarjen učenec, in kaj ta status prinaša. Obiskali smo predilnico volne, ki za surovino uporablja pasjo dlako, ter Luka in Anjo, ki skrbita za številne kosmate, pernate in luskaste prijatelje.

Verjetno bi težko našli enoznačen, kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj je lepo in estetsko, zato so odgovore o estetiki telesa, o tatujih, pirsingih in tudi o dobrem okusu iskali v tokratni Osvežilni fronti.

V Tarči o tem, kako velika je lahko sla po medijih, ki se ji ni uspela upreti nobena vlada. Tik pred prevzemom predsedovanja Svetu Evropske unije se je tako imenovana vojna vlade z mediji tako zaostrila, da se je ustavilo financiranje Slovenske tiskovne agencije, za njen obstanek in preživetje novinarjev se borijo z zbiranjem donatorskih sredstev. Kdo ima v slovenskem medijskem prostoru največji vpliv?

V prvi majski oddaji bomo predstavili absolventko pedagogike in sociologije, Lauro Kovač iz naselja Dolga vas pri Lendavi. Z nami je med drugim delila izkušnjo prostovoljnega dela v Gambiji. Odpravili se bomo tudi na Madžarsko, kjer bomo preverili, kako epidemija in čedalje večja revščina vplivata na izobraževanje otrok na daljavo. Ustavili se bomo še v muzejski galeriji Phuro Kher – Stara hiša v Černelavcih, kjer imajo razstavljenih več cimbal. V rubriki romskega jezika pa tokrat o pozdravih v romščini.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tropski hiši v Celju smo tokrat spoznavali hrošče in nekatere druge nevretenčarje in odkrivali njihov pomen v ekosistemu. Obiskali smo družino, ki je med drugimi rešila in omogočili srečno življenj jagenjčkom. Svojo ljubezen do živali pa skozi knjige prenašajo tudi na otroke. Predstavljamo mlado, uspešno modno oblikovalko oblačil za pse. Svetujemo kdaj in kako pomagati zapuščenim mladičem ptic. Vabimo na prvi mačji kongres. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Miha Lavtar, ustanovitelj in direktor škofjeloškega podjetja Optiweb je svojo podjetniško pot pričel pri komaj 19 letih, v 12 letih pa mu je uspelo zgraditi uspešno, hitro rastoče podjetje, katerega prihodki naj bi letos presegli 3 milijone evrov. Ekipa več kot 60-ih sodelavcev podjetjem pomaga pri celostnem digitalnem nastopu na spletu, od načrtovanja digitalne strategije in razvoja spletne strani, trgovine in aplikacije, do izvedbe marketinške strategije na najrazličnejših digitalnih kanalih. Največ strank imajo v Sloveniji, povečuje pa se tudi število tujih naročnikov; letos jih bo že več kot 20 odstotkov. Podjetje slovi kot eno izmed najbolj zaposlenim prijaznih podjetij pri nas. Kot pravi Miha Lavtar, je njegova vizija razvijanje podjetij s srcem in dušo, kar mu je prineslo že kar nekaj uglednih nagrad za dobre kadrovske prakse.

Slovenka leta 2020 je Natalija Spark, tolmačka znakovnega jezika z več kot 20-letnimi izkušnjami in psihoterapevtka s psihosocialno prakso. To izjemno žensko in glas gluhe skupnosti boste lahko spoznali v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 8. maja, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija. Življenje je posvetila velikokrat prezrti in slabo slišani skupnosti gluhih. Rodila se je v gluhi družini. Njena življenjska pot še zdaleč ni bila lahka, za spodbudo pa jo je z veseljem delila z nami. Spregovorila je tudi o izobraževanju gluhih nekoč in danes ter o tem, zakaj je pomemben vpis znakovnega jezika v ustavo. Njena velika strast je tolmačenje gledaliških predstav, v oddaji pa boste izvedeli, zakaj.

Francoz Louis Pasteur je zaslovel z razvojem cepiva zoper steklino. Njegov sodobnik, Nemec Robert Koch, je prejel Nobelovo nagrado za medicino za odkritje bakterije tuberkuloze. Tekmovalnost med njima je konec 19. stoletja, ko so prebivalstvo desetkale epidemije davice, kolere in tetanusa, prinesla pravo revolucijo v znanosti, saj je razkrila vlogo bakterij pri širjenju bolezni.

PASTEUR & KOCH: THE RACE AGAINST MICROBES / Francija / 2018

V Mijino ženitno posredovalnico vstopi privlačen mlad moški, Egon, in ona se v trenutku zagreje zanj. Žal pa Egon ne išče žene - ampak je uspešen pravnik, ki si bo z njo delil pisarno, ker je Mia v zaostanku z najemnino. Druga slaba novica pa je, da je Egon specializiran odvetnik za ločitve. Pisarno si torej po novem delita ženitna posredovalnica in odvetnik za ločitve!

KAKO AKTIVIRAMO OGLJE
V oddaji nadaljujemo zgodbo o uporabi oglja. Primešamo ga v težka, zbita, ilovnata tla. Pred uporaba ga biološko aktiviramo, poskrbimo, da se v pore shranijo hranila in naselijo mikroorganizmi.
VRTIČKI V KORITIH
Ko nimamo prostora za vsaj 50 m2 vrta, toliko ga potrebujemo za osnovno samooskrbo, lahko vrtičke uredimo tudi v posodah, koritih. Proizvajalci so se temu prilagodili in na trgu ponujajo večja korita za zelenjavne nasade. Predstavljamo možnosti mešanih nasadov.
ZACVETELA JE STRELICIJA
V Mariboru smo obiskali Mileno Šantl. Pred desetimi leti je iz tujine prinesla nekaj semen strelicij, jih po navodilih branjevk posejala, čez leto so že razvile mlade rajske ptice. Te so pred sedmimi leti prvič zacvetele, letos pa so gospo Mileno znova nagradile s pisanimi cvetovi.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Najprej je tu zgodba para, ki je delo od doma dodobra spoznal in osvojil še preden je to v minulem letu postalo nova normalnost. V vasici Lobček na Dolenjskem živita in delata oblikovalka ter krajinski arhitekt, ki lahko svoje stranke povabita v čisto drugačno pisarno, polno zelenega življenja in barvitih navdihov. Kraj, kamor človek ne gre delat, ampak z užitkom ustvarjat.
Kaj pa delovni prostoru, kamor hodimo v službo - kolliko so prijazni, udobni, spodbudni in kakšna sporočila dajejo tako zaposlenim kot zunanjim obiskovalcem? V vasici na Dolenjskem stoji tovarna, v kateri nastajajo dovršena stikala in vtičnice. Stavba je potrebovala razširitev. Prizidek tovarniškemu objektu se na prvi pogled zdi odlična iztočnica za nezanimivo arhitekturo. Arhitekti pa so k problemu pristopili s svežim pogledom in idejo, ki je bila celo odlikovana z nagrado Prešernovega sklada.
Kadar se ekipa oddaje Ambienti odpravi prek državne meje, je to povezano s Slovenci. Tako je bilo tudi tokrat, ko smo si ogledali prenovljeno stanovanje v 120 let stari stavbi v Trstu. Lastnica, sicer arhitektka, ki se v zadnjem času vse bolj posveča notranji opremi, mu je vtisnila zelo poseben in oseben pečat.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil.«
Jn 15,12
razmišlja Peter Kokotec

Komar Mikec je odličen letalec, pa tudi sijajen učitelj. Namesto Apolona čebelice uči, kako obrati naprstec. V štoru niso navdušeni, da bo razdajal svoje znanje, in zbrati mora kar nekaj poguma, da se postavi zase. Če nekaj znaš, je lepo, da znanje deliš. Še zlasti, če tako pomagaš pri čem koristnem.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V Sloveniji smo dobili prva nacionalna priporočila za izpostavljenost zaslonom pri otrocih in mladostnikih. Pripravili so jih slovenski pediatri v sodelovanju s številnimi strokovnjaki. Mlade je pred zaslone dodatno potisnila epidemija, a že pred tem je bilo stanje zaradi čezmerne in prezgodnje uporabe telefonov skrb zbujajoče. Celo nekateri dojenčki in zelo majhni otroci pred zasloni preživijo več ur. Najnovejše smernice so podlaga za ukrepanje, priporočila strokovnjakov pa so zdaj poenotena in vsi bodo lahko staršem svetovali enako pri vprašanjih: koliko časa lahko mladi uporabljajo telefon, računalnik, televizijo in na kakšen način.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Joker se veseli prijetne družbe profesorice razrednega pouka Ksenije Senegačnik iz Celja. V Jokerja je prišla z dvema poslanstvoma. V kviz se je prijavila, ker želi učencem pokazati, da se iz napak učimo. Del svoje nagrade pa bo vložila v medijsko kampanjo za darovanje organov po smrti, saj že tri leta na pravega darovalca čaka tudi njen sin. Nasmejana profesorica se v prostem času rada poda na bližnji hrib, zelo rada pa tudi potuje. Na poti do čim višje nagrade ji bo pomagala hči Pia Kraševec.

Po tedenskem premoru se ekipa oddaje Kaj dogaja? vrača z dvojno dozo svežih novic.
Izvedeli bomo, kakšna je nova cepilna strategija, kako Zdravko Počivalšek šteje in kje je živel karantanski panter. Magister Baltić se bo posvetil fenomenu stolčkanja, naša ekipa pa bo spremljala turiste, ki potujejo na Hrvaško brez testov in potrdil. V Of d rekord o novih televizijskih shemah, na Mali Terasi pa so se zbrali glasbeniki v Slovenskem Frend Aidu. Naša gostja bo odštekana režiserka, pevka in umetnica Katarina Rešek - Kukla.

Dominic prosi Massima, naj mu pomaga poiskati ženo Nino, ki je izginila. Najdeta jo tam, kjer je z Massimom nekoč preživela ljubezensko noč. Dominic Massimu pove, da je vedel za to in da mu je odpustil, vendar mu po zadevi z irskimi obveznicami ne more več zaupati. Massima odstavijo s položaja vodje oddelka za trgovanje.


DEVILS / ZDA, Italija / 2019
scenarij: Elena Bucaccio, Ben Harris, Chris Lunt, Mario Ruggeri, Alessandro Sermoneta, Michael A. Walker
režija: Nick Hurran, Jan Michelini
v glavnih vlogah: Patrick Dempsey, Alessandro Borghi, Laia Costa, Malachi Kirby, Lars Mikkelsen, Pia Mechler, Paul Chowdhry, Harry Michell, Sallie Harmsen, Christina Andrea Rosamilia, Tom McKay, Jemma Powell, Chris Reilly, Kasia Smutniak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izjemna prilika o tem, kako obleka res naredi človeka.

Osupljiva resnična zgodba, ki se je odvila v zadnjih tednih druge svetovne vojne. Tretji rajh je v popolnem razsulu in tudi morala vojakov ni več na fanatični ravni. Mladi Willi Herold dezertira in med begom naleti na zapuščen avto, v katerem je tudi popolna uniforma oficirja čina stotnika. Najprej si jo obleče samo zato, da bi se pogrel, kmalu pa ugotovi, da bi mu vojaki sledili, tudi če niso povsem prepričani, da je res oficir, za katerega se izdaja. V stanju brezvladja in zaradi spranih možganov ljudje pač potrebujejo vodjo. Negotovi in od vojne izmučeni mladenič se tako čedalje bolj vživlja v svojo vlogo in s skupino pajdašev začne smrtonosni pohod skozi opustošeno deželo.

Originalni naslov: DER HAUPTMANN
Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: vojna drama
Režija: Robert Schwentke
Scenarij: Robert Schwentke
Igrajo: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Alexander Fehling

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V Sloveniji smo dobili prva nacionalna priporočila za izpostavljenost zaslonom pri otrocih in mladostnikih. Pripravili so jih slovenski pediatri v sodelovanju s številnimi strokovnjaki. Mlade je pred zaslone dodatno potisnila epidemija, a že pred tem je bilo stanje zaradi čezmerne in prezgodnje uporabe telefonov skrb zbujajoče. Celo nekateri dojenčki in zelo majhni otroci pred zasloni preživijo več ur. Najnovejše smernice so podlaga za ukrepanje, priporočila strokovnjakov pa so zdaj poenotena in vsi bodo lahko staršem svetovali enako pri vprašanjih: koliko časa lahko mladi uporabljajo telefon, računalnik, televizijo in na kakšen način.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov