Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. avg. 2021

TV Maribor • Ned, 22. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Nova storitev na gornjeseniški Vzorčni kmetiji. Odprli trgovino z lokalnimi izdelki.
Drugi poletni slovenski tabor. Tudi letos se je pričel z jezikovno in glasbeno delavnico.
Reka Raba. Na Madžarsko priteče pri Dolnjem Seniku in je pravi idilični kraj za ljubitelje miru ter narave.

Vabljeni k ogledu.

Shiva šiva je multimedijski koncert Ženskega pevskega zbora iz Roža na avstrijskem Koroškem, ki na svojstven način predstavlja 17 različnih pesmi o delu iz prav toliko različnih koncev sveta. S pesmimi tako predstavlja različne kulture, glasbene tradicije in poglede na delo. Gre torej za multimedijski dogodek, ki opeva občutja, odnose in dojemanje dela, kot vrednote, od katere smo vsi življenjsko odvisni.

V Bohinju je kar devet agrarnih skupnosti, ki so naslednice nekdanjih vaških srenj. Med njimi večstopenjsko pašo ohranjajo le še rejci Agrarne skupnosti Bohinjska Češnjica, Jereka, Podjelje in Koprivnik. Na pomlad najprej pasejo čredo v bližini vasi, konec junija jih odženejo v sredogorje ali na senožetne planine, poleti pa se živali pasejo na planinah v visokogorju. Ekipa oddaje LIZ je rejce in čredo spremljala med letošnjo pašno sezono na planinah Zajamniki, Konjska dolina, Krstenica in Velo polje. Dokumentarni zapis je pripravila terenska ekipa oddaje Ljudje in zemlja: novinarka - Dragica Vujanovič, snemalec - Robert Kranvogel in asistenti – Mitja Purgaj, Aleksander Ros in Roman Prehar. Montiral je Bojan Stajnko. Vabljeni k ogledu!

Zvezde tokratnega druženja so eksotične živali. Obiskali smo razstavo »Čudovite živali« na Bledu. Spoznali smo vrsto ljubiteljev eksotičnih živali in njihove eksotične ljubljenčke. Podrobneje predstavljamo bradate agame in breznogega, kačam podobnega živorodnega kuščarja, ki ga lahko pri nas pogosto srečamo – slepca. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Spomeniki so pomniki preteklosti - dogodkov in ljudi. Običajno jih ne opazimo, čeprav vsak dan hodimo mimo njih. Oživijo le ob obletnicah in takrat se zavemo, kolikšna je njihova sporočilna vrednost. Maistrov kip, ki so po dolgih letih prizadevanj njegovih borcev v Mariboru končno postavili, pa je zgodba sam zase. Takrat mladi konzervator na Zavodu za spomeniško varstvo Aleš Arih, ki je bil zadolžen za ohranjanje spomenikov, zlasti tistih iz NOB, je nekaj prej kot drugi spoznal vrednost generalovih dejanj in skupaj z borci so začeli bitko za postavitev figuralnega kipa. Danes na Trgu generala Maistra stoji plastika akademske kiparke Vlaste Zorko - v spomin in opomin.

Ptujski festival narodnozabavne glasbe Slovenije je potekal v živo. Gledalci televizije si ga bodo lahko ogledali v dveh delih. Vabljeni k ogledu prvega dela!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Dokumentarec DRAVA ŽIVLJENJA je portret pesnika, pisatelja in novinarja Francete Forstneriča, enega najbolj samosvojih pesnikov, člana znamenite mariborske »peterice« in kot je zapisal o njem pisatelj Marijan Kramberger,« pesnika skrajno estetske lepote in hkrati skrajno banalne revščine, oziroma varne shranjenosti, domačnosti in človeške samoodtujitve.«

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Maribor še danes išče svojo identiteto, ki so mu jo po drugi vojni skušali vsiliti z vrsto industrijskih gigantov. A mu takšna ni bila lastna, zato so se vedno znova rojevali poskusi, da bi ji ubežali. V 50 in 60 letih prejšnjega stoletja najbolj s krogom, ki mu je dajal ton slikar, scenograf, restavrator in pedagog Maks Kavčič. Bil je karizmatična osebnost in je kot takšen vplival na mnoge stvari v mestu, ki je sicer veljalo za industrijsko. S sopotniki, med katerimi so bili Vrišer, Teply, Baš, pa slikarja Tošo Primožič ali Ludvik Pandur, je po drugi svetovni vojni postavljal temelje kulturnega razvoja Maribora.

Pred nekaj dnevi smo se v Mariboru spomnili 30. obletnice Pekrskih dogodkov, prvega resnejšega spopada na tleh Slovenije, ki je nakazoval, da bomo pot v samostojnost morali braniti tudi v vojni. Pred 30-imi leti smo bili enotni, čeprav se od takrat vrstijo različne interpretacije o pomenu posameznih dogodkov in o pomenu ter vlogi posameznikov v teh dogodkih.
Vabimo vas, da si pogovor s predsednikoma obeh osrednjih veteranskih organizacij in zgodovinarjem o 30-ih letih samostojne Slovenije v oddaji Omizje ogledate nocoj, v sredo 26. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

S spominom na Ezl ek je v Studiu 22 v živo nastopil mariborski kantavtor Marko Grobler, ki je tako, Ezl ek, poimenoval svojo prvo glasbeno skupino. Vabljeni k ogledu.

V pripovedi Janeza Winklerja se bomo skozi pretresljive zgodbe njegovega življenja sprehodili skozi osem desetletij naše zgodovine, v prvem delu do konca druge svetovne vojne in v drugem delu naprej. Rodil se je v rudarski družini v Idriji, ki je med obema vojnama pripadala Italiji, in tako že kot otrok občutil fašizem. S štirinajstimi leti je pozimi 1942 odšel v partizane, v Vojkovo četo in doživel njene prve akcije, prav tako pa tudi smrt velikega primorskega junaka Janka Premrla-Vojka. Pomladi 1943 je bil vključen v Šercerjevo, pozneje se je boril v Gubčevi brigadi. Doživel je mnoge bitke in bil v njih ranjen, doživel je napad na Turjak in Kočevski proces, bil ujet in poslan v begunjske zapore, od tam pa v taborišče Dachau. Po vojni je dobesedno izsilil demobilizacijo, se zaposlil v policiji, potem pa dokončal študij prava in postal načelnik ljubljanske in pozneje vse slovenske policije. Kot šef ljubljanske policije je v začetku sedemdesetih let kljub nasprotovanju politike omogočil izvedbo velikih študentskih demonstracij pred slovenskim parlamentom.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov