Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. avg. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 22. avg.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Z Markom Pavliho smo se pogovarjali o sodobnem duhovnem prebujenju. Drugi prispevek bo osvetlil nekatere spremembe, ki jih prinaša tehnološka revolucija in se jim ne more izogniti niti religija. V tretjem prispevku bo o pomenu velike noči spregovoril pravoslavni duhovnik Dejan Mandić.

Paulina, Anja, Jurij in Sergej. Zaznamovali so jih različni dogodki, zaradi katerih so odrasli hitreje kot večina njihovih vrstnikov. Jurij je pri štirinajstih letih odšel od doma v Španijo, svojim košarkarskim sanjam naproti, pozneje mu je pri trinajstih letih sledil brat Sergej. Paulina je bila uporniška najstnica, ki je zanosila pri šestnajstih letih, Anji pa je pri isti starosti življenje na glavo obrnila diagnoza rak. O strahovih, boju, uporništvu, odločitvah, odraščanju, ciljih, življenju pripovedujejo tako sami kot njihovi bližnji, o zgodnjem odraščanju pa razmišljata tudi psihologinja in psihiatrinja.
Scenarij: Milica Prešeren, režija: Marko Naberšnik

Festival oktetov Kranj organizira Kranjski oktet, ki je eden naših najboljših oktetov. Namen festivala je druženje pevcev in bogatitev poslušalcev s slovensko ljudsko in umetno pesmijo. Na festivalu so se tako leta 2012 v dvorani Primskovo v Kranju predstavile vokalne skupine: Braslovški oktet, Oktet Castrum, Ribniški oktet, Ženska vokalna skupina Lipa-Litija, Vokalna skupina Oktetek, Oktet Arion, Trnovski oktet, Barški oktet, Kranjski oktet ter Nonet Vitra-Ribnica.

Najboljše slovenske tamburaške skupine in orkestri so zaigrali na odru dvorane Upravno-kulturnega središča Mokronog. V oddaji se predstavljata Tamburaški orkester Šmartno in Tamburaški orkester KUD Majšperk.

Otroci zbolijo. Meta in Polona tekmujeta, kdo jih bo prej pozdravil. Meta priseže na tradicionalna zdravila, Polona na sodobno medicino. Polona pozabi, da ima pomemben poslovni sestanek in jo poslovnež Peter išče na domu. Pričaka ga prisrčna Meta, ki ga očara z gostoljubnostjo in dobro kuhinjo.

Viktor pride obiskat hčerki, ki pričakujeta, da bodo šli skupaj kupit šolske potrebščine. Tudi Blaž gre s sinovoma v mesto nabavit vse za šolo. Dana in Zarja sta razočarani, saj Viktor s seboj pripelje novo punco Nežo, ki vseskozi kritizira družinsko življenje Valič Gromovih. Gorazd dobi idejo, kako se znebiti vsiljivke.

Jože in Meta sta si omislila družinski izlet s kolesi. Meta je v naravi pripravila tekmovanje v pregovorih. Otrokom se priključi Dare, ki se zagleda v Dano in sproži Zarjino ljubosumje. Polona in Blaž sta vesela, da bosta sama preživela nekaj romantičnih uric doma, vendar se otroci drug za drugim začnejo predčasno vračati z izleta.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Rdeča nit prvega projekta je bil perfekcionizem po možnosti na vsakem koraku, ob vsakem pogledu, otipu, v vsaki obliki. Je primer zaupanja in skladnosti vseh vključenih: naročnice, izvajalcev in arhitektke - oblikovalke prostora. Nastalo je osupljivo stanovanje, ki prinaša eleganten, stilsko dovršen in večplasten mozaik navdihujočih idej.
Fasada ni le vizualni element, s katerim se hiša predstavlja navzven. Je prva obrambna linija pred številnimi zunanjimi vplivi, zato nas mora pri njej poleg odtenka zanimati še veliko več.
Pokrajina okoli hiše na Dolenjskem je tako lepa, da se zdi, kot da vrta sploh ne potrebuje….griči, polja, dolina in gozd…in vendar sta zakonca s pomočjo krajinske arhitektke ustvarila izjemno privlačen podeželski vrt. Vse na njem je na pravem mestu, z izrazito osebno noto.

Vrhunski športnik, metalec kladiva, kraški rojak Danilo Žerjal, ki ga je v duhu nove pravovernosti povojnega časa športni funkcionar izbrisal iz vseh športnih arhivov in mu namenil kazen na Golem otoku. Če bi na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu za palec ne prestopil črte, bi postavil olimpijski rekord! Z dokumenti, fotografijami, arhivskimi posnetki, pričevanji in igranimi prizori obujena življenjska pot, ki je športnika svetovnega kova vodila v beg pred Golim otokom v Italijo in pozneje v Južno Ameriko, kjer je v Orwellovem letu 1984 izginil, ter po dvanajstletnem hčerkinem iskanju znova stopil v zgodovino rojstnega kraja, Krasa in slovenskega športa. Zadnji avtorski projekt Jadrana Sterleta, film, ki ga je pripravljal dolgo in srčno, kot pravi Kraševec. Režija: Tugo Štiglic.

Drugi del knjižne in filmske uspešnice Košarkar naj bo nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. Vse izgleda brezhibno, ko Rantino predpočitniško poletno vzdušje precej pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarški zapleti. Ranta bo moral marsikaj narediti in dognati povsem sam in tako bo ponovno zrastel. Samo tokrat ne le v višino. To je film, ki ga zaznamuje otroška radoživost in sproščen humor. Pot mladostne razigranosti prikazuje z naklonjenostjo in razumevanjem težav in napak najstnikov, ki jih imajo pri svojem odraščanju.

Razigranost in humor so odlično upodobili mladi igralci Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Gaja Filač (Metka) in Domen Novak (Joško), v odraslih vlogah pa jih imenitno spremljajo Marko Miladinović (Salta), Gojmir Lešnjak Gojc (Tundra), Lado Bizovičar (Tini Trska) ter zaskrbljena starša Ana Maria Mitić in Matjaž Javšnik.

Ljudje od nekdaj skušajo osmisliti svoj obstoj in stopiti v stik z nevidnimi silami. Izkušnjo svetega iščejo v posebnih krajih – jamah, gorah, gozdovih, rekah, jezerih. Kraje, kjer zaznavajo posebne energije, označujejo s simbolnimi konstrukcijami – megaliti, templji, kipi. Pogosto se tja odpravijo na romanje. Dokumentarni film razkriva verske in duhovne tradicije človeštva in pojasni, kako ljudje na različnih koncih sveta doživljajo sveto – v naravi, v modrosti in meditaciji, v hoji, tišini in lepoti.

LES CHEMINS DU SACRE / SACRED PATHS / Francija / 2020 / Režija: Frédéric Lenoir in Bruno Victor-Pujebet

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Zgodovinarka, kuratorka in televizijska avtorica Lucy Worsley gledalcem odpira vrata in razkaže skrite kotičke treh londonskih znamenitosti. Razkrije, kako so dogodki, ki so se odvili za njihovimi stenami, oblikovali monarhijo in spreminjali njeno usodo. Gledalce povabi na sprehod po trdnjavi Tower, kjer je bila obglavljena Anne Boleyn, po kraljevi palači Hampton Court, v kateri menda straši, in eni izmed rezidenc kraljeve družine, Kensingtonski palači, ki se je ljudem vtisnila v spomin predvsem po morju šopkov, ki so jih pred njo položili žalujoči ob smrti princese Diane.

LUCY WORSLEY'S ROYAL PALACE SECRETS / Velika Britanija / 2020 / Režija: Eleanor Scoones

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Zgodba o Fahimu Mohammadu, svetovnem mladinskem šahovskem prvaku, rojenem leta 2000 v Bangladešu, ki zdaj igra v Franciji.
Bangladeš v novem tisočletju postane nemirna dežela, ki jo pretresajo katastrofalne poplave in družbeni nemiri. Zato Fahim z očetom zapusti Bangladeš in odide v Francijo. Tam obetavnega mladeniča predstavijo francoskemu šahovskemu mojstru, ki ga igra Gerard Depardieu. Tako se začne zgodba, ki traja še danes …

FAHIM / FRANCIJA, BANGLADEŠ / 2019
Scenarij in režija: Pierre-François Martin-Laval; Igrajo: Ahmed Assad, Gérard Depardieu, Isabelle Nanty, Pierre-François Martin-Laval, Didier Flamand, Pierre Gommé, Emmanuel Ménard, Lola Zidi-Rénier, Mizanur Rahaman, Alfredo Lorenzo, Lila Guennas, Axel Keravec, Corinne Valancogne, Mylène Wagram

V sobotnem večeru boste lahko spremljali prvi daljši televizijski intervju z Izo Sio Login, ki se skupaj z možem Samom uvršča na prvo mesto lestvice uradno najbogatejših Slovencev. Iza bo brez zadržkov spregovorila o uresničevanju njune manifestacije: ustanovila sta podjetje Outfit7, skreirala zabavno aplikacijo Govoreči Tom in po sedmih letih podjetje v največji fazi rasti prodala za neverjetno milijardo dolarjev. Iza pravi, da je njuno poslovno zgodbo treba razumeti bolj s srcem kot z umom. Podjetje je bilo namreč že v začetku ustanovljeno z višjim poslanstvom: z zasluženim denarjem danes podpirata okoljevarstvene projekte, predvsem na področju zdrave in trajnostno naravnane prehrane.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov