Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. jan. 2023

TV Maribor • Pet, 20. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:10
Kultura

V Lutkovnem gledališču Maribor smo bili na premieri monodrame Kriplov zagovor (rež.: Matjaž Latin), v Stičišču za prenovo in trajnostno bivanje Kajža pa smo se udeležili pogovornega večera Prenove Ravnikarja. Poslušali smo nov album pionirjev alt-kantrija The Long Ryders September november, bili pa smo tudi na podelitvi Trubarjevih priznanj 2022. Za zasluge pri ohranjanju slovenske pisne kulturne dediščine sta jih prejela dr. Janko Kos in Slovenska matica.

Az adás tartalma:

- az átlagosnál melegebb időjárás megviselheti az emberek szervezetét (Keszthelyi Televízió);
- korai virágzás a Kámoni Arborétumban (Szombathelyi Televízió);
- metszés a szőlőben (Szombathelyi Televízió);
- gyalogtúra Petőfi emlékére (Keszthelyi Televízió);
- határokon átívelő pedagógustalálkozó (Erdélyi Magyar Televízió);
- Régi konyhák falvédői és mai utódaik – kiállítás Felsőlakosban (Lendvai Tévéstúdió);
- szünidei képzőművészeti tábor (Újvidéki Televízió);
- a festőkör festőtábora és kiállítása (Drávatáj magazinműsor);
- nemzetközi böllérfesztivál (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál).

Vsebina oddaje:

- slab vpliv nadpovprečnih temperatur na človeško telo;
- zgodnje cvetenje v arboretumu Kámon;
- obrezovanje v vinogradih;
- pohod v spomin na Petőfija;
- čezmejno srečanje učiteljev;
- Okrasni stenski prti starih kuhinj in njihovi današnji nasledniki – razstava v Gornjem Lakošu;
- počitniški tabor likovne umetnosti;
- likovni tabor in razstava slikarskega krožka;
- mednarodni festival mesarjev.

V Tarči: po težko pričakovanem koalicijskem vrhu. Bo zdravstvena reforma največji dosežek te vlade ali pa glavni vzrok za njen neuspeh? Premier prevzema odgovornost in to zahteva tudi od koalicijskih partnerjev. Kako se bodo rešili pred zahtevami po višjih plačah? Ker je premier velikodušen, je vrsta pred državno blagajno čedalje večja.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dolenjski obzornik utripa življenje Dolenjske, njenih dolin in gričev v objemu dolenjskih rek in potokov. V njej so skozi različne prispevke predstavljeni raznovrstni dogodki, delo različnih društev in posameznikov ter lokalne posebnosti v dolenjskih občinah.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Zajček Belko je z mamo, očkom in dedkom na pikniku. Po kosilu se igrajo slepe miši. Z zavezanimi oči mora poiskati dedka, a namesto njega najde ptičje strašilo.

Ko Almin grad iz kartona razpade, Mucika prijatelje z balonom odpelje iskat pravega. Na Peščeni plaži najdejo peščeni grad. Kuhar Jastog pa zahteva, da pojedo njegove špagete iz morske trave.

Božični večer je in Tinka uči Žverco, kako se pripravi na Božič. Okrasita drevesce, pripravita nogavico, ter piškote in korenje za Božička. Ampak Tinka ugotovi, da je Žverca vse pojedel. Bo Žverca dobil darila?

Igralci Ezopovega gledališča se stepejo za klobuk. Petja ga zato vzame in ne dobi ga nihče. Ezop napiše igro o levu in medvedu, ki se prepirata, čigav je jelen. Medtem pride lisica in si prisvoji kosilo. Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.

Vabljeni k ogledu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Pepe nam zaupa skrivnost. Nečesa se boji. Ja, tudi Pepe ima strahove, boji se psov. Kakaduduja in Fosknerja to strašno zabava in lajata kot zmešana, Pepe pa se znajde in izdela psička, ki ne laja. Pravo presenečenje pa mu pripravijo otroci iz Idrije. Prepričani so, da lahko z njihovo pomočjo premaga strah … Jim bo uspelo?

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Fantje s cvetličnih polj – serija o enajstih mladih podjetnikih, ki delajo v eni najpomembnejših industrij na Nizozemskem, cvetličarstvu. Čudovita cvetlična polja vsako leto privabijo več kot milijon turistov. Tako cvetje kot čebulice so za državo pomemben izvozni proizvod. Fantje razkrivajo, kaj vse je treba narediti, da je lahko Nizozemska največja pridelovalka cvetja na svetu.

Čas po drugi svetovni vojni. Vsega je primanjkovalo, a povsod se je gradilo, vse je rastlo. Bilo je veselje in upanje, smeh in zanos. Podjetje Tobi iz Bistrice pri Limbušu je začelo razvijati proizvodnjo gospodinjskih aparatov. Ko Gorenja še ni bilo nikjer, je majhno podjetje v majhnem kraju blizu Maribora iskalo inovativne mlade ljudi, zaposlovalo izobražence tehnične smeri in kot prvo podjetje v takratni državi osvojilo proizvodnjo štedilnikov in hladilnikov. Čeprav so v času svojega delovanja razvili mnoge znane produkte, so ti kasneje pristali v drugih podjetjih, tovarna v Bistrici pri Mariboru pa v stečaju. Kje je bil razlog, da iz okretnega malčka ni zrastla velika tovarna?

Stane je prodajalec v trafiki sredi blokovskega naselja. Skupaj s sodelavcem Bojanom, ki je na invalidskem vozičku, si enoličnost delovnika krajšata z opazovanjem ljudi, ugibanjem potrošniških apetitov strank in uživanjem drog. Njuno vsesplošno apatijo, nespremenljivost in brezciljno dnevno sanjarjenje o prihodnosti sredi belega dne prekine mlad džanki, ki želi oropati trafiko. Njegova obupana poteza se izjalovi, ko grožnje Bojanu in Stanetu ne zaležejo. Tako se dan, ki obeta spremembo, ponovno obrne v pasivno opazovanje skozi lečo daljnogleda in prazen vsakdanjik ostane neogrožen.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Vabljeni k ogledu koncerta znane slovenske zasedbe New Swing Quartet.

Doslej je bilo v Cortini d'Ampezzo na sporedu 40 ženskih smukov za svetovni pokal v alpskem smučanju. Največ zmag (6) ima Lindsey Vonn, od aktivnih smučark pa sta s po dvema najuspešnejši Sofia Goggia in Ramona Siebenhofer. Tudi slovenski izkupiček je opazen: zmaga Tine Maze 2014, drugi mesti Mazejeve (2013) in Ilke Štuhec (2019) ter še tri tretja mesta.

Biatlonci in biatlonke se že po tradiciji tik pred velikimi športnimi tekmovanji pomerijo še v Antholzu. Ta je slovenskim tekmovalkam in tekmovalcem doslej prinesel že veliko uspeha.
V petek se bodo v sprintu pomerili moški. Norvežan Johannes Tignes Bø je letos težko premagljiv, saj si zaradi odličnega teka lahko privošči tudi kakšno napako na strelišču. S svojimi nastopi letos navdušujejo tudi slovenski biatlonci z Jakovom Fakom na čelu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov