Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 20. jan.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi ne ve, ali naj pusti službo na Knežjem dvoru. Timova začudenost, da želi biti popolnoma odvisna od Steffena, le še okrepi njene dvome. Ko zavrne Steffnovo ponudbo, se ta nenadoma začne spraševati o njunem odnosu.

Christoph ima dokaze, da je Karl zažgal hotel na Tajskem, in z njimi poskuša izsiljevati Ariane. Vendar se ta ne vda in se pretvarja, da je ne moti, če gre njen nekdanji mož v zapor. Ko Karl to izve, ne ve več, komu lahko zaupa. Ker je Alfons izgubil ključ, si izposodi detektor kovin in se ga odpravi iskat. Ključa ne najde, najde pa veliko drugih majhnih zakladov in odkrije, da je "iskanje stvari" njegov novi hobi.

Rosalie popusti in obljubi Andréju, da bo vrnila pohištvo, a je Michael zadovoljen z novo opremo. Cornelia si oddahne, ko Werner umakne odpoved. Robertu previdno predstavi svojo zamisel o ekološkem hotelu. Robert se pusti prepričati, vendar naleti na odpor Wernerja in Andréja.



STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Po dolgi poti alpinističnega udejstvovanja Evo do naziva alpinistke loči le še izpitna tura. Pri pripravah ji s svojimi nasveti in izkušnjami pomaga Lidija Honzak, ki nam skupaj s Tino Di Batista in komisijo za alpinizem predstavi razvoj samega programa za alpiniste skozi zgodovino. Skozi zgodbe posameznic je začutiti, kako je položaj žensk v alpinizmu skozi leta napredoval do enakopravnosti, ki so je deležne sedaj.

V Tarči: po težko pričakovanem koalicijskem vrhu. Bo zdravstvena reforma največji dosežek te vlade ali pa glavni vzrok za njen neuspeh? Premier prevzema odgovornost in to zahteva tudi od koalicijskih partnerjev. Kako se bodo rešili pred zahtevami po višjih plačah? Ker je premier velikodušen, je vrsta pred državno blagajno čedalje večja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Veliki kitajski zid, jordanski dragulj Petra, izgubljeno mesto Inkov Machu Picchu in otoški srednjeveški samostan Mont-Saint-Michel – nemško-francoska dokumentarna serija s posnetki iz zraka, satelitskimi posnetki in prepričljivo trirazsežno grafiko odstira skrivnosti starodavnih graditeljev.

4. del: Mont-Saint-Michel
V zalivu ob obali Normandije stoji čer, na kateri so v osmem stoletju najprej postavili cerkev in nato mogočno opatijo. Otoček, poimenovan po svetem Mihaelu, vsako leto obišče več milijonov turistov. Ne slovi le po veličastni gotski arhitekturi, zanimiv je tudi zaradi svoje lege v zalivu, izpostavljenem najizrazitejšemu plimovanju v Evropi. Razlika med plimo in oseko znaša kar 15 metrov. V srednjem veku je to pomenilo uspešno obrambo pred zavojevalci, v zadnjih letih pa so morali z gradnjo mostu in jeza preprečiti, da bi morje v zaliv še naprej prinašalo usedline in bi otoček nazadnje postal del kopnega.

ANCIENT SUPERSTRUCTURES / Francija, Nemčija / 2018 / Režija: Félicie Derville
Agnès Buthion, Mickaël Collas

Na neenakopraven položaj gluhe in naglušne skupnosti so znova opozorili v Društvu gluhih in naglušnih Podravja in Maribora, kjer so tudi oblikovali predloge za izboljšanje življenjskih razmer gluhih in naglušnih oseb. Kako težko je včasih gluhim osebam, nam je zaupal Anton Nahtigal, ki je imel pred leti slabe izkušnje pri zdravstvenih pregledih, saj zdravnica ni dovolila navzočnosti tolmačev pri obravnavi. Prav tako imajo velike težave z gluhimi begunci v nastanitvenem centru v Logatcu, kjer od začetka vojne v Ukrajini prebivata gluhi begunki, ki sta v obravnavi brez tolmačev, saj teh v Sloveniji za ukrajinski znakovni jezik ni. Več o problematiki gluhih si oglejte v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 14. 1., predvidoma ob 15. uri na prvem sporedu TV Slovenija.

Az adás tartalma:

- a 200 éves magyar himnusz története;
- megemlékezés a magyar kultúra napjáról Kapcán;
- A doktor úr nem rendel c. színdarab ősbemutatója Dobronakon;
- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet tervei 2023-ban;
- Hagyományőrző: disznóvágás Hosszúfaluban.

Vsebina oddaje:

- zgodovina madžarske himne;
- spominska slovesnost ob dnevu madžarske kulture na Kapci;
- Gospod doktor ne ordinira – premiera gledališke predstave v Dobrovniku;
- načrti Pomurske madžarske mladinske organizacije v letu 2023;
- rubrika Naša dediščina: tradicionalne koline v Dolgi vasi.

Linus ugotovi, da je bil Snoopy na sojenju. Še več - da je branil zajca, ki je kmetu izmaknil korenje. Čeprav je primer izgubil, je na koncu lepo potolažil svojo stranko. Snoopy je res prava zvezda, saj nastopi tudi v filmu in zmaga na motokrosu.

V tokratni, januarski Osvežilni fronti bodo govorili o tesnobnih občutkih in anksioznosti. Dojenček bo zaradi težav obiskal psihiatra, Jernej in Jan v Epskem filmu ugotavljata, kaj so ju naučili filmi suspenza, Zakonjšek pa staršem sporoči pomembno novico. Voditelj Rok se je tokrat odpravil na teren, z vedenjsko kognitivno terapevtko Tadejo Batagelj se je pogovarjal tem, kako si pomagati in premagati tesnobo, v Kvikijih pa zbral nekaj osnovnih nasvetov za pomoč v primeru paničnega napada.

Prva zajetnejša pošiljka snega je razveselila mnoge, tudi učence na Osnovni šoli Stopiče, ki so prve letošnje snežinke izkoristili za druženje na šolskem dvorišču. Neža se je oglasila s sejma izobraževanja in poklicev Informativa in sporočila, kaj vse si mladi tam lahko ogledate in izveste. O empatiji smo se pogovarjali z učenci na osnovni šoli Metlika, ki so izpeljali tudi referendum, na katerem so vrstnike in zaposlene vprašali, ali si želijo, da bi bili v šoli drug do drugega še strpnejši, prijaznejši in sočutnejši. Predstavila se je Ana, ki je pesnica in dobitnica nagrade Župančičeva frulica, uvrstila pa se je tudi na državno prvenstvo v slamovski poeziji. Otroška poročevalka Gaia pa se je učila o naravni kozmetiki.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Alkohol pijemo ob vseh večjih življenjskih dogodkih, pijemo ga za sprostitev, premagovanje stresa, razvedrilo ali zaradi dolgčasa. Razlogi za pitje se vedno najdejo. Kaj pa razlogi za to, da kozarce odložimo? V oddaji Ah, ta leta! danes o pretiranem in tveganem pitju alkohola, o posledicah, ki jih ima to na posameznika in družbo, ter o tem, kako se izviti iz primeža odvisnosti. Svoje znanje in izkušnje bo z nami delila zdravnica, specialistka psihiatrije, ki se je izpopolnjevala na področju zdravljenja odvisnosti, dr. Zdenka Čebašek Travnik.
Svojo zgodbo o prehojeni poti iz omame alkohola nam bo zaupal Mijo Levačič. V oddaji pa bomo prisluhnili tudi članom ene od 30 skupin društva Al-anon, ki se srečujejo po vsej Sloveniji in v katerih lahko svojci alkoholikov poiščejo podporo. V Sloveniji pa že več kot 30 let obstaja tudi skupnost anonimnih alkoholikov; kot v oddaji razkrivajo nekateri člani društva Anonimnih alkoholikov, je bistvo njihove skupnosti medsebojna podpora pri vztrajanju v treznosti.

Pepa gre z družino na semenj. Mami Pujsa poskusi za Pepo osvojiti velikanskega medvedka.

Na stadionu Repek priredijo tekmovanje nogometnih maskot. Beni postane Veliki Hovhov in se pomeri z maskotama ovc in gepardov. Videti je, da bo najslabši, dokler ne pride preizkušnja, v kateri prav on zablesti

Mormon pri vlečnici podaja krožce. Povodni konj, ki čaka v vrsti, postane nestrpen.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Danes bosta Maša in Petra skušali priti do dna joti in bujti repi! Obema jedema je skupno, da so njuna osnova kisana, torej fermentirana, živila. Ah, kot pravijo: repa in zelje, to je veselje! In zakaj se sploh reče bujta repa? Bujta repa pomeni "ubita repa" in je najljubša spremljevalka pravih prekmurskih kolin. »Enega pujsa so morali ubiti – büjti, da lahko pride repa na mizo,« so pripovedovali. Jota je pa pač jota, menda ime izhaja iz furlanske besede jote, ki izhaja iz galske besede za juho – iutta. Toda jota je veliko več kot juha!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Tržaškem gledališču smo si ogledali premiero predstave Nekaj v zraku režiserke Anđelke Nikolić, napravljeno po noveli Vladimirja Bartola Zadnje gibalo iz leta 1935. V Galeriji Bažato smo bili na razstavi Panorama 40+, ki predstavlja hrvaško slikarstvo srednje generacije. S književnikom Esadom Babačićem smo prelistali njegove Eseje, pogledali pa bomo tudi na skoraj 60 let kariere glasbenega maga ameriškega kontrakulturnega gibanja Davida Crosbyja, ki je umrl v 82. letu starosti.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Že 14 zapored v Cankarjevem domu. Z gosti Modrijani, Maroltovkami, Dado Kladenik, Tonijem Sotoškom z družino in harmonikarji in AFS France Marolt.
Koncert v dveh delih, ki ga je vodila Lara Jankovič. Bogat z ljudsko pesmijo, slovenskimi popevkami in plesom.

Tokrat se brata Sever podata v Ruando, ki slovi kot ena najpomembnejših pridelovalk kave na svetu. Seznanita se s postopki pridelave in obdelave zrn, hkrati pa se imata priložnost preizkusiti kot uradna preizkuševalca tega priljubljenega napitka.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ključno delo Jean-Luca Godarda je komedija o pobegu iz zapora meščanstva.

Mladi Francoz Ferdinand Griffon ima dovolj malomeščanskega življenja z utesnjujoče dolgočasnimi službenimi in družinskimi obveznostmi. Nekega dne sreča svoje nekdanje dekle Marianne in skupaj odideta v njeno stanovanje, kjer najdeta truplo moškega. Z njegovim avtomobilom jo mahneta proti morju, kjer ju čaka nekonvencionalno življenje.

Izvirni naslov: PIERROT LE FOU / Francosko-italijanski film, 1965 / Režija: Jean-Luc Godard / Scenarij: Remo Forlani, Jean-Luc Godard, Lionel White / Igrajo: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Tržaškem gledališču smo si ogledali premiero predstave Nekaj v zraku režiserke Anđelke Nikolić, napravljeno po noveli Vladimirja Bartola Zadnje gibalo iz leta 1935. V Galeriji Bažato smo bili na razstavi Panorama 40+, ki predstavlja hrvaško slikarstvo srednje generacije. S književnikom Esadom Babačićem smo prelistali njegove Eseje, pogledali pa bomo tudi na skoraj 60 let kariere glasbenega maga ameriškega kontrakulturnega gibanja Davida Crosbyja, ki je umrl v 82. letu starosti.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov