Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 8. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Čarovnikova metla se poškoduje in nezavestna obleži na Mandijevem vrtu. Ko začneta Mandi in Pipi zjutraj urejati vrt, je to kot naročeno. Toda metlo bo treba najprej ukrotiti.

Rija in Krokodil gresta k jezeru krmit ptice. Krokodil obljubi, da ne bo pojedel zrnja. Tam najdeta račke, goske, vrabčke in labode. Pa tudi golobe. Fej! Rija jih ne bo hranila. A vse čudovite ptice odletijo, samo golob bi zobal zrnje. Morda je pa golobček najprijaznejši ptič!

Rozi si za Capka izmisli pravljico za lahko noč. V njej nastopa mali rdeči panda, ki bi rad bil pogumen. Capku je zgodba tako všeč, da jo pove prijateljem. Vsi komaj čakajo, kako se bo končala.

Ernest je bolan in Celestinca ga skrbno neguje, a Ernest se otročje obnaša in zahteva, da je vse po njegovo.

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Aladinova mama je žalostna, ker nimata za pod zob ničesar razen kruha. Aladin teče na tržnico, da bi kupil ribo in mami skuhal ribjo juho. Tako, kakršno je mami v mladosti kuhala babica. Toda kako naj Aladin hitro pride do ribe?

Rachida bi morala na deseti obletnici poroke svojih staršev nastopiti pred gosti, vendar je strašno sramežljiva. Pred drugimi ne more iz sebe spraviti niti besede. Na pomoč ji priskoči najboljši prijatelj Winston in skupaj poskušata najti rešitev.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Beatrice in Laura pripravljata zabavo za svoj 18. rojstni dan. Angelica razkrije svojim staršem, da jo čaka naporno zdravljenje raka, dvojčicama pa noče s tem pokvariti praznovanja. Nazadnje Laura to po naključju odkrije in novica jo tako potre, da se hoče odpovedati zabavi. Umberto se razide z Martino, s katero se je sestajal, odkar z Lauro nista več par. Pietro se odloči, da je življenje prekratko, da bi ga zapravljal s pretiranim stiskaštvom. Nunzii obljubi, da ne bosta več začasno živela v arhitekturnem biroju in da si bosta kupila stanovanje, naj stane, kar hoče.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Leopardov brlog prideta študenta veterine Glenn in Caitlin, da bi Dannyju pomagala pri delu. Danny naj bi ju preizkusil in nazadnje izbral enega izmed njiju za enoletno delo pomočnika veterinarja v Leopardovem brlogu. Rosie to ni prav, saj se počuti manjvredno in nekoristno, zato nazadnje sklene, da se bo vrnila v Anglijo. Težave z Maxom še podkrepijo njeno namero. Caroline in Sarah se spreta zaradi preobilice dela in Sarah mamo odpusti. Caroline nato sprejme delo namestnice upravitelja na Mari, a tudi tam delo ne poteka brez zapletov.

Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.

8. del: Tujek
V osmi oddaji izvemo, kateri je bil izjemni dogodek, ki je omogočil razvoj večceličnih bitij in s tem višjih oblik življenja.

TOLMINKA

V slikoviti tolminski krajini se vodna pot Tolminke prične z izviri na gorski jasi, ki leno tečejo do strmih in bučečih kanjonov ter do pravljičnih tolminskih korit. Ano in Roka tokrat pot zanese mimo temačnih ostankov prve svetovne vojne, do evropskega spomenika in naravnih lepot, ki jih je tu v izobilju. Pot miru ju vodi vse do sotočja Tolminke in Soče, kjer edinstvene lesene skulpture pripovedujejo zgodbo vodnega toka Tolminke. Prek rečne stuge bosta šla s slikovito žičnico Kurukulo.

V 24. oddaji se v tekmo za četrt finale podata Osnovni šoli Maksa Durjave Maribor in Šenčur. Ivi, Mihu in Žigu na rumeni strani ter Hani, Meti in Marku na vijolični nekoliko težav povzročajo plodovi zdravilne rastline, odlični pa so pri poznavanju luninih men. Koliko se spoznajo na mesojede rastline, narečja, ptice selivke, dela proste dneve in slavne športnike ter kdo bo četrtfinalist, pa v napetih Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Niso ne živali ne rastline – lahko pa živijo tako na rastlinah kot v živalskem telesu. Trenutno poznamo nekaj več kot 100.000 vrst teh organizmov, ki so pravzaprav ustvarili pogoje za življenje na kopnem in celo vzgojili prve kopenske rastline. Ta nenavadna bitja tvorijo kraljestvo gliv.

Stara ura v Pepini in Juretovi spalnici že nekaj časa ne dela, zato jo oči pujs navije. Ura odbije polno uro in prikaže se lesena kukavica, ki maha s krili in kuka!

Frfra in Cufek odkrijeta novo zabavno igro. Natikač in skleda sta odlična pripomočka za divji spust z vrha šotora.

Današnja oddaja je dobrodelno naravnana. V njej je Anže Zevnik povabil igralca Luko Cimpriča, raperja Marka Kocjana – Emkeja in skakalca Roberta Kranjca. Dobrodelno donacijo v višini 700 evrov je Zvezi prijateljev mladine Slovenija za akcijo Pomežik soncu prispevalo podjetje Bauhaus Slovenija.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama, romanca … Carmen živi v romskem naselju v predmestju Madrida. Tako kot vse druge romske ženske, kar jih pozna, je tudi njej usojeno življenje znotraj skupnosti, kjer se drug za drugim izmenjujejo nešteti rodovi: poročila se bo in rodila čim več otrok. Vendar nekega dne spozna Lolo, nenavadno romsko dekle, ki sanja o študiju na univerzi, po zidovih riše grafite in so ji všeč punce. Carmen in Lola hitro razvijeta vzajemno skladen odnos in njune skupne sanje so pot, ki ju bo neizogibno vodila v izobčenje s strani obeh njunih družin v tradicionalni in nazadnjaški skupnosti.

CARMEN & LOLA / CARMEN IN LOLA / ŠPANIJA / 2018
Režija: Arantxa Echevarria / Scenarij: Arantxa Echevarría / Igrajo: Zaira Romero, Rosy Rodríguez, Moreno Borja, Rafaela León, Carolina Yuste …

Starost, spol, narodnost, invalidnost, družbeni položaj … Okoliščine in lastnosti, ki si jih posamezniki ne izberemo sami. Pa vendar močno vplivajo na to, kako nas ocenjuje okolica, in neredko zaradi tega tudi krati naše temeljne človekove pravice. To je diskriminacija, ki je v Sloveniji, vsaj po črki zakona, prepovedana.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Spletna pornografija uničuje posameznike, partnerske odnose in družbo, posebej izpostavljeni so ji otroci in mladi. Kako se rešiti iz tega?

V času, ko nas tehnološki razvoj prehiteva in naša življenja vedno bolj krojijo elektronske naprave in zlasti internet, zbujajo skrb podatki o tem, kako postajamo lahka tarča zasvojenosti z nečim tako lepim, kot je spolnost. Ponudba spletne pornografije je iz leta v leto večja, njena lahka dostopnost pa usodno vpliva na dojemanje spolnosti in odnosov med moškimi in ženskami. Uničujočim posledicam pornografije so še posebej izpostavljeni otroci in mladi. Tokratna oddaja prinaša pogovor o tem, kaj je zasvojenost s spletno pornografijo, kako se vanjo ujamemo in kako se je lahko tudi rešimo.
Gostje v oddaji bodo: Mag. Nataša Lotrič, zakonska in družinska terapevtka, p. Tomažem Mikušem, ki se z zasvojenimi s pornografijo srečuje kot duhovnik in Benjaminom Tomažičem, soustanovitelj Inštituta Integrum, ki se posveča predvsem preventivi in širjenju pozitivnega sporočila o telesnosti in spolnosti.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov